Met Kerst Oost-Nederland erg populair

  • Toerisme & Recreatie
  • Bron: GOBT

Overijssel, Gelderland en Limburg zijn populaire bestemmingen tijdens en rond de feestdagen.

Met Kerst Oost-Nederland erg populair

Deze kerstvakantie blijven Nederlanders graag in eigen land. Vooral voor een verblijf in een bungalow is Nederland geliefd, blijkt uit cijfers op basis van duizenden kerstvakantieboekingen van Weekendjeweg.nl. Maar liefst 90% verblijft in een bungalow in Nederland.
 
 
Met name Overijssel, Gelderland en Limburg zijn tijdens en rond de feestdagen populaire bestemmingen voor een bungalowvakantie: 39% van de reserveringen gaat naar één van deze drie provincies.

“Tijdens de kerstvakantie 2010 zijn de familiebungalows zeer in trek”, zegt Weekendjeweg.nl woordvoerder Ed Trentelman. “Ook wil men verzekerd zijn van voldoende binnenactiviteiten, want onze boekers zoeken naar parken met slecht-weerfaciliteiten”.

Een vergelijkbaar geluid bij Landal GreenParks, de grootste aanbieder van bungalowvakanties in (Oost-)Nederland. Landal constateert dat de kerstboekingen aan een flinke eindspurt zijn begonnen. “De Nederlander boekt dit jaar erg laat voor de kerstvakantie, maar sinds enkele dagen is het losgebarsten”, aldus commercieel directeur Bas Hoogland.
 

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!