Midden-Brabant logistieke topregio?

  • Logistiek & Vervoer
  • Bron: De ideale connectie

Investering vier miljoen voor project Logistic City.

Midden-Brabant logistieke topregio?

Impuls voor logistiek in de regio
De gemeente Tilburg, de provincie Noord-Brabant en diverse partners investeren vier miljoen euro in het project Logistic City. De initiatiefnemers van dit ambitieuze project willen de rol van Midden-Brabant als logistieke topregio uitbouwen en de positie op het terrein van zowel duurzame logistiek als goederenvervoer versterken.

Wethouder Erik de Ridder (Economische Zaken) van de gemeente Tilburg: "Midden-Brabant is een logistieke topregio. Onze ambitie is het continueren en versterken van deze positie. Dat moet gebeuren door innovatie in de markt, verbeteren van de bereikbaarheid van Midden-Brabant, versterken van de havens in de regio en scholing beter te laten aansluiten op ontwikkelingen in de markt."

Zestien partners

Bij het project Logistic City zijn zestien partners betrokken afkomstig uit het bedrijfleven, overheid en kennisinstellingen. Deelnemers zijn onder andere: het logistieke topinstituut Dinalog in Breda, gemeente Tilburg, N.V. Rewin West-Brabant, BOM, NHTV, Universiteit van Tilburg, TLN, Syntens, C. Huybregts, MOL en GVT.

Huis van de Logistiek

Het project Logistic City bestaat uit een aantal activiteiten en deelprojecten: arbeidsmarkt en scholing, kennisversterking en -toepassing, fysieke infrastructuur en overheid en beleid. Onder de projectlijnen worden diverse projecten en initiatieven gestart rondom kennis naar de praktijk, talent, scholing, arbeid, veiligheid, duurzaamheid en samenwerken. Belangrijk onderdeel hierin is volgens de initiatiefnemers van het project: 'Het huis van de Logistiek', een fysieke en virtuele omgeving waar partijen rondom praktische, logistieke kennis, arbeid en scholing samenkomen en samenwerken aan realisatie van de logistieke topregio Midden-Brabant.

De Ideale Connectie

Het project bouwt voort op de samenwerkingsverbanden en activiteiten die in de afgelopen jaren al geïnitieerd zijn binnen het samenwerkingsverband De Ideale Connectie. In dit project werken gemeenten in Midden-Brabant, de regionale onderwijs- en kennisinstellingen en het regionale bedrijfsleven nauw samen. Logistic City moet er  voor zorgen dat incidentele projecten en activiteiten worden vervangen door een gestructureerde en samenhangende aanpak.

Investeerders

Vanuit het investeringsprogramma Samen Investeren draagt de provincie 2 miljoen euro bij aan Logistic City. In de begroting van de gemeente Tilburg is van tot en met 2013 1,2 miljoen euro vrijgemaakt

 

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!