Midden-Brabant opnieuw 3e logistieke hotspot

  • Logistiek & Vervoer
  • Bron: Midpoint Brabant

Opnieuw is de regio Tilburg - Waalwijk uitverkoren als derde logistieke hotspot van het land. Samen met de regio West-Brabant (2) en Noordoost-Brabant (5) heeft Brabant daarmee van alle provincies de meeste logistieke hotspots in huis.

Midden-Brabant opnieuw 3e logistieke hotspot

Het maakt daarmee zijn potentie als internationaal schakelcentrum volledig waar. Deze ranking volgt uit de negende verkiezing van het Reed Business Logistiek Magazine en www.logistiek.nl.

De felicitaties gaan vanzelfsprekend ook naar Venlo-Venray, de regio die West-Brabant nipt versloeg op jacht naar de eerste plaats. Op de kaart van Logistiek Magazine is de volledige ranking te zien. Daaruit blijkt hoe belangrijk zuid-Nederland én het gebied van Brainport 2020 ook in dit opzicht zijn voor de nationale economie. Geen andere provincie of regio telt zoveel hooggenoteerde logistieke hotspots.

28 experts, zes criteria, tien hotspots

De jaarlijkse hotspot-ranking is opgesteld door 28 Nederlandse experts in de logistieke dienstverlening, infrastructuur, vastgoedontwikkeling en makelaardij, locatieadviesbureaus en logistiek personeel. Zij verdeelden Nederland in de Top-Tien Hotspots en nog eens tien overige logistieke centra. De ranking kwam tot stand via zes criteria: aanwezigheid infra, bereikbaarheid logistieke knoopunten, beschikbaarheid grond en panden, beschikbaarheid personeel en opleidingen, inzetbaarheid en motivatie medewerkers en medewerking van overheid/gemeenten.

Samen onverwoestbare sector opbouwen

‘De logistiek in Brabant slaat alles’, aldus een verheugde Jan Bikker, algemeen-directeur van het samenwerkingsverband Midpoint Brabant dat logistiek ook als topsector definieert. ‘Zuid-Nederland presteert buitenproportioneel goed. Onze ambitie moet zijn om nog hoger in deze ranking te geraken. Maar bovenal: om samen met de overige logistieke krachten en regio’s hier een onverwoestbare sector op te bouwen.’

Meer informatie over Midpoint Brabant:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!