Miljoenen euro's beschikbaar voor bereikbaarheid Eindhoven Airport

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: convention bureau Brabant

Voor een kleine 85 miljoen euro komen er nieuwe afslagen en wegen om het verkeer van en naar Eindhoven Airport beter te laten doorstromen.

Miljoenen euro's beschikbaar voor bereikbaarheid Eindhoven Airport

In 2020 moet alles klaar zijn. Voor het geld komt er een bredere afrit Eindhoven Airport aan de N2. De aansluiting op de Anthony Fokkerweg wordt net als deze weg zelf omgebouwd zodat er meer verkeer kan rijden. Nu staan er in de spits dagelijks files.

Ook komt er een nieuwe, directe aansluiting op de N2 ter hoogte van Novotel. Zo kan verkeer dat van Eindhoven Airport vandaan komt, direct in zuidelijke richting de N2 op. Nu ontstaan bij Novotel veel files omdat het verkeer daar kruist met de Anthony Fokkerweg.

Nieuwe weg 

Een andere maatregel uit het pakket is een nieuwe weg die een verbinding legt tussen het industrieterrein bij Acht, de nieuwe Brainport Industries Campus (BIC) ten westen van de A2, het vliegveld én de snelwegen A2 en A58. Deze weg kruist de A2.

Verder komt er een nieuwe weg parallel aan het Beatrixkanaal, die het vliegveld verbindt met de afslag Best aan de A58. Deze afslag krijgt ook nog een opknapbeurt. Hoe dat er precies uitziet, wordt later dit jaar bekend. Dan is ook duidelijk hoe de A58 tussen Eindhoven en Tilburg precies wordt verbreed.

Plannen lagen er al langer

De plannen voor een betere bereikbaarheid lagen er al langer, de kosten waren ook bekend. Nu is het geld gevonden. Het rijk trekt 40 miljoen euro uit. De provincie Noord-Brabant legt 20,8 miljoen euro op tafel, de gemeente Eindhoven 16,4 miljoen euro en het vliegveld zelf draagt 3 miljoen euro bij. De betrokken partijen hebben maandag een akkoord hierover getekend.

In dat akkoord staat nog niets over een mogelijk nieuw treinstation in Acht. Een besluit daarover valt later. Wel komen er tussen 2016 en 2020 lichte maatregelen om het openbaar vervoer te stimuleren. Zo gaat een shuttle bus met directe verbinding tussen station en vliegveld rijden en verbetert de informatievoorziening voor reizigers, zo hebben de betrokken partijen voorgenomen.

Meer informatie over VisitBrabant Convention Bureau:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!