Miljoenen van banken en verzekeraars voor mkb-financier Qredits

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: MKB Nederland

MKB-Nederland is blij dat verzekeraars en banken (extra) geld beschikbaar stellen aan Qredits voor de vertrekking van microkredieten en mkb-kredieten.

Miljoenen van banken en verzekeraars voor mkb-financier Qredits

Aanstaande vrijdag viert de organisatie voor micro-financiering haar eerste lustrum in aanwezigheid van Hare Majesteit Koningin Máxima. Met de 61 miljoen die Qredits nu ontvangt, kan de organisatie ook de komende jaren veel mkb-bedrijven een lening verstrekken. Dat is goed nieuws voor ondernemers in Nederland.

45,5 miljoen extra

Een consortium van 9 verzekeraars stelt 30 miljoen euro beschikbaar voor de verstrekking van microkredieten en MKB-kredieten door Qredits, zo maakte het Verbond van Verzekeraars vandaag bekend. Deze toezegging zal vrijdag tijdens de viering formeel worden bekrachtigd. Ook 4 banken zullen vrijdag een verklaring ondertekenen: zij stellen gezamenlijk 15,5 miljoen euro extra beschikbaar aan Qredits, bovenop de reeds bestaande lening van 15,5 miljoen euro.

121 miljoen aan financieringen

Met deze nieuwe lening heeft Qredits in totaal 121 miljoen euro aan financieringen aangetrokken. Deze funding is tot eind 2016 voldoende om de groei van Qredits te kunnen financieren en toe te groeien tot jaarlijks 2.000 te verstrekken microkredieten (max. €50.000) en 400 MKB-kredieten (max. €150.000).

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!