Miljoenen voor Kennispark Twente en Novio Tech Campus

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: Oost N.V.

Kennispark Twente in Enschede en Novio Tech Campus in Nijmegen krijgen 5,89 miljoen euro en 8,6 miljoen euro voor verbetering van hun bedrijventerreinen.

Miljoenen voor Kennispark Twente en Novio Tech Campus

De twee behoren tot de acht bedrijventerreinen die van nationaal belang zijn, aldus het kabinet. Het rijk trekt in totaal 46 miljoen euro uit voor het verbeteren van de acht terreinen, zo besliste vrijdag de ministerraad.

Tot de bedrijvenparken van nationaal belang behoren onder andere ook Rotterdam Port Valley, dat 10,4 miljoen euro toegezegd krijgt, Vlissingen Stadshavens (4,96 miljoen) en Aviolanda in Woensdrecht (2,14 miljoen).

Concurrentiekracht
Met het verbeteren van de bedrijventerreinen wil het kabinet de economische concurrentiekracht en ruimtelijke kwaliteit van Nederland versterken. De investering van 46 miljoen euro maakt deel uit van de in totaal 403,6 miljoen euro die het kabinet beschikbaar heeft gesteld voor de herstructurering van
bedrijventerreinen in de periode 2009-2013.

Belang voor de economie
Provincies hebben in overleg met gemeenten 11 projecten voorgedragen voor een bedrag van in totaal 70 miljoen euro. Deze zijn vervolgens beoordeeld op hun belang voor de nationale economie, urgentie, omvang en kosteneffectiviteit. Voorwaarde is dat andere overheden ook een financiële bijdrage beschikbaar stellen.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!