Minder verlichting N785 tussen Velp en Rheden

  • Innovatie & MVO
  • Bron: Provincie Gelderland

Om o.a. het milieu te besparen heeft de provinice Gelderland de openbare verlichting langs de hoofdrijbaan van de N785 Zutphensestraatweg tussen Velp en Rheden uitgeschakeld.

Minder verlichting N785 tussen Velp en Rheden

Er worden uitsluitend nog wegen en kruispunten verlicht wanneer dit vanwege verkeersveiligheid en/of sociale veiligheid noodzakelijk is. De verlichting tussen Velp en Rheden is overbodig geworden sinds de in 2010 gerealiseerde dynamische ledverlichting langs de fietspaden op dit traject.

Goed voor milieu en ecologie


Naast energiebesparing en het verminderen van de CO2 uitstoot, draagt de maatregel bij aan het verminderen van lichthinder langs deze weg die is gelegen in een zogenaamde ecologische hoofdstructuur.

Meer locaties


Ook op andere locaties heeft de provincie recent de openbare verlichting uitgeschakeld. Bijvoorbeeld op de N225 Rijksweg tussen de A50 en Kievitsdel en op de A326 ter hoogte van het knooppunt Bankhoef (A50) nabij Wijchen. Op die locaties zijn ledjes op zonne-energie op de bermplanken geplaatst voor een goede verkeersgeleiding en daarnaast zijn de lichtmasten verwijderd. De komende jaren bekijkt de provincie kritisch waar zij meer verlichting kan verwijderen. Waar mogelijk wordt dit gecombineerd met groot onderhoud.
 

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!