Minister Eurlings enthousiast over resultaat SLIM Prijzen Waalbrug

  • Logistiek & Vervoer
  • Bron: De Stadsregio Arnhem Nijmegen

Op 25 januari nam minister Eurlings in Nijmegen de resultaten van de proef SLIM Prijzen Waalbrug in ontvangst. Hij prees de aanpak van de Stadsregio Arnhem Nijmegen en de gemeente Nijmegen, die ervoor zorgde dat 6700 deelnemers aan de proef regelmatig de file meden.

Minister Eurlings enthousiast over resultaat SLIM Prijzen Waalbrug

Hierdoor waren er vanaf september 2009 veel minder files voor de Waalbrug, terwijl er op dat moment wegwerkzaamheden plaatsvonden. “Dit succes is in het hele land nog niet vertoond”,  sprak minister Eurlings.

Door de beloningsproef SLIM Prijzen reden er dagelijks 8-10% minder automobilisten die deelnamen aan de proef in de spits over de Waalbrug.

Ook opende de minister op symbolische wijze de nieuwe proef op de RegioRing, het wegennetwerk van A50, A12, A325, A15 en A73. Onder het motto SLIM, de sleutel tot betere bereikbaarheid, hing elke deelnemende partij zijn eigen sleutel aan de ring die de minister had meegebracht. Op de foto naast de minister Jaap Modder namens de Stadsregio Arnhem Nijmegen, Marijke van Haaren namens de wegbeheerders, René Prop namens de werkgeversorganisaties VNO-NCW, Kamer van Koophandel en MKB..

Deelnemers nodig
Vanaf de zomer zullen ook op delen van de RegioRing wegwerkzaamheden plaatsvinden. Door automobilisten te werven die regelmatig de spits willen mijden, kan het verkeer beter doorstromen. Voor deze proef zijn 10.000 deelnemers nodig, die de komende maanden geworven worden. Zij ontvangen per maand maximaal € 150,- als zij de spits mijden.
Voor meer informatie zie www.slimprijzen.nl

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!