Minister Henk Kamp opent officieel fieldlab CAMPIONE

  • Maintenance
  • Bron: Strategic Board Delta Region

Op woensdag 7 oktober is het project Fieldlab CAMPIONE officieel geopend door minister van Economische Zaken Henk Kamp, in Gilze-Rijen.

Minister Henk Kamp opent officieel fieldlab CAMPIONE

Het OPZuid programma heeft een bedrag van € 6.668.935 (totale investering € 12 miljoen) toegekend aan dit project dat onder het landelijke programma Smart Industry valt. Fieldlab CAMPIONE is daarmee het eerste Smart Industry project waarvan de totale financiering rond is. Het doel van het project is onderhoud 100% voorspelbaar maken met slimme technieken op het gebied van condition monitoring en big data. In totaal nemen er ruim 30 partners deel aan het project Fieldlab CAMPIONE en zijn de eerste resultaten al geboekt in een deelproject van deelnemer Sitech.

Samenwerking

In april 2014 hebben de triple helixen Delta Region en Brainport met partners aangegeven programmatisch uitwerking te willen geven aan de realisatie van de Regionale Strategie voor Slimme Specialisatie Zuid-Nederland (RIS3). Sindsdien is intensief samengewerkt om te komen tot innovatieprogramma’s op het schaalniveau van Zuid-Nederland voor een aantal van de RIS3 topclusters, waaronder Maintenance. De OPZuid subsidie voor Fieldlab Campione is een concreet resultaat van gezamenlijke inzet van bedrijfsleven, kennisinstellingen en overheden in de Delta Region, samen met Brainport. Die steunden het project en borgden aansluiting op het innovatieprogramma Maintenance Zuid-Nederland om zo de juiste middelen aan te trekken voor het versnellen van duurzame economische ontwikkeling in de regio. Bijzonder is dat Delta Region en Brainport voor het eerst op basis van één strategische economische agenda samen optrokken. Het is daarmee de eerste concrete uitvoering van de Regionale Innovatie Strategie voor Slimme Specialisatie in Zuid-Nederland (RIS3).

CAMPIONE

Het CAMPIONE consortium is gevormd door het Dutch Institute World Class Maintenance (onderhoud in brede zin slimmer maken door innovatieve projecten) in samenwerking met KEC (adviesbureau) en Midpoint Brabant (regionaal economisch samenwerkingsprogramma Midden Brabant). De overige projectdeelnemers zijn: Actemium, Delta, DOW Benelux, Ericsson Telecommunicatie, FUJIFILM, Sitech, Asset Health Dynamics, BlueTea, Inteliments, Mainnovation, Oliveira, Prezent, Interman, Mobile Shutdown Systems, Samure, Metatronics, IMS International. De onderwijs- en kennisinstellingen: NLR, ROC Tilburg, Tilburg University, TU Eindhoven, Hogeschool Zeeland, Avans Hogeschool en het Kennis- en Innovatiecentrum KI. Daarnaast zijn Sabic, Tata Steel, IFF, Rijksuniversiteit Groningen, TNO, het Duitse Frauenhofer instituut, de Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij (BOM) en de Strategic Board Delta Region partners die zonder subsidie deelnemen in het project.

Meer informatie over Strategic Board Delta Region:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!