Minister Jet Bussemaker bezoekt het Graafschap College

  • Onderwijs & Training
  • Bron: Het Graafschap College

Op 23 september bezocht minister van onderwijs Jet Bussemaker het Graafschap College. De minister bezocht enkele opleidingssectoren van het college.

Minister Jet Bussemaker bezoekt het Graafschap College

Het Graafschap College was de eerste in een reeks bezoeken aan regionale opleidingscentra die de minister komende maanden aflegt. Het bezoek stond in het teken van de aansluiting van het roc op de regionale arbeidsmarkt en de loopbaanbegeleiding van studenten.

Bezoek aan verschillende sectoren

De minister heeft bij de sector Techniek & Informatica gesproken met diverse studenten en docenten van de afdeling Motorvoertuigentechniek. Op het Loopbaanplein sprak ze met studenten die door extra begeleiding in staat zijn hun opleiding af te maken. De sector Economie & Dienstverlening heette de minister welkom op locatie Maria Montessoristraat. Daar bezocht ze de bakkers- en kappersopleiding en sprak wederom met veel studenten. Ze sloot het bezoek af met een lunch in het opleidingsrestaurant. Aan tafel sprak ze o.a. met vertegenwoordigers van het bedrijfsleven, de studentenraad en de Uitblinker 2012. Ze schreef lovende woorden in het gastenboek: “Het was heerlijk en heel goed verzorgd, een voorbeeld voor alle mbo’s”.

Samenwerking bedrijfsleven met onderwijs

Het Graafschap College heeft een goede indruk gemaakt: “De betrokkenheid van de docenten en studenten is groot en er is een goede afstemming van praktijk en theorie in de lessen. Er heerst een positieve sfeer. Ik heb gemerkt dat er een goede samenwerking met het bedrijfsleven is en heb de indruk dat het Graafschap College een degelijke school is zonder frivoliteiten,” aldus de minister in de Gelderlander.

Meer informatie over Graafschap College:

Bekijk het complete profiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!