Minister Schultz van Haegen bezoekt Automotive Campus

  • Automotive
  • Bron: Brainport Development

Minister Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) bezoekt woensdagochtend 19 november de Automotive Campus in Helmond. De bewindsvrouw zal zich op de hoogte stellen van de zogenoemde Talking Traffic technieken.

Minister Schultz van Haegen bezoekt Automotive Campus

Met deze technieken communiceren voertuigen met systemen langs de weg en met elkaar. Op deze manier ontvangen de bestuurders persoonlijke rijadviezen met als doel het verminderen van filevorming, verbeteren van het comfort voor de automobilist en het verhogen van de verkeersveiligheid.

Nederland loopt in de wereld voorop met de ontwikkeling van Talking Traffic-technieken. In twee Brabantse projecten worden deze innovatieve technieken ontwikkeld. Het gaat om ‘Spookfiles A58’ en ‘Brabant in-car III’. Beide projecten zijn onderdeel van het programma Beter Benutten van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu. Minister Schultz van Haegen komt nu met eigen ogen bekijken welke vorderingen deze projecten maken.

Dienstauto

Maar het blijft niet alleen bij kijken. Op weg vanuit Den Haag naar naar Helmond zal ze zelf ervaren hoe deze Talking Traffic-technieken in de praktijk werken. Op de A58 en A67 ontvangt zij haar dienstauto via de smartphone persoonlijke rijadviezen over snelheid, rijstrookkeuze, volgafstand tot de voorligger en in- en uitvoegadviezen. Vervolgens zal de minister op de A270 en in de directe omgeving van de Campus ‘in real life’ diverse voorbeelden ervaren hoe voertuigen met elkaar en met de weginfrastructuur communiceren.

Demomarkt

Tijdens het werkbezoek vindt op de Campus aan de Steenovenweg 1 vanaf 9.00 uur een demomarkt plaats. Hier tonen de marktpartijen die deelnemen aan de twee Brabantse projecten hoe zij werken aan intelligente mobiliteitsoplossingen. Ook vindt dan de finish plaats van de slimme auto’s waarmee Nederland, Duitsland en Oostenrijk samen op de internationale corridor Rotterdam, Frankfurt, Wenen gaan experimenteren met innovatieve technologie.

Meer informatie over Brainport Eindhoven:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!