Minister Stef Blok bezocht joblodge in Bergen op Zoom

  • Arbeidsmarkt
  • Bron: Gemeente Bergen op Zoom

De minister van Wonen werd door de eigenaar Harry Hofstee op de hoogte gebracht van de manier waarop arbeidsmigranten uit met name Polen, verblijven in de joblodge.

Minister Stef Blok bezocht joblodge in Bergen op Zoom

Maandagmiddag 22 september bracht Minister Stef Blok (Wonen en Rijksdienst) een bezoek aan de joblodge in de Wassenaarstraat in Bergen op Zoom. De minister was op werkbezoek in de regio en deed daarbij ook Bergen op Zoom aan.

Vergunningen

De minister van Wonen werd door de eigenaar Harry Hofstee op de hoogte gebracht van de manier waarop arbeidsmigranten uit met name Polen, verblijven in de joblodge. Daarbij vertelde hij ook dat hij er ongeveer twee jaar over gedaan heeft om de huisvesting ook gerealiseerd te krijgen. In die tijd heeft hij de nodige vergunningen verkregen, maar waren er ook veel gesprekken met buurtbewoners nodig om de neuzen dezelfde kant op te krijgen.

Veel kennis opgedaan

Wethouder Patrick van der Velden die in Bergen op Zoom de portefeuille Volkshuisvesting heeft, legde uit dat de gemeente het van belang vindt dat mensen die hier tijdelijk werken ook een fatsoenlijke huisvesting krijgen. In de vorm van een joblodge, dat toch een door de gemeente Bergen op Zoom bedachte middelgrootte huisvestingsvorm is, kent de gemeente een prima voorziening waarvan ook weinig overlast te verwachten is. “We hebben van de totstandkoming van deze joblodge veel geleerd. Dat gebruiken we vervolgens ook bij de realisering van nieuwe joblodges”, aldus wethouder Van der Velden.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!