MKB-Brabant op zoek naar nieuwe voorzitter

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: MKB Brabant

Een Brabander met ondernemersbloed en een kloppend mkb-hart. Met gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen, die kan binden en boeien, een netwerker is. Dat is de profielschets voor de nieuwe voorzitter van MKB Brabant.

MKB-Brabant op zoek naar nieuwe voorzitter

Berry Welten, voorzitter van de selectiecommissie: “In deze tijd van veel reuring binnen onze economie is een stevige persoonlijkheid van belang. We zoeken dus iemand die de taal van de ondernemers spreekt en een kloppend mkb-hart heeft. Ondernemerschap is aan het veranderen. Dit merken wij ook aan onze leden, die in aantal nog steeds groeien. Daarnaast hebben deze veranderingen bijgedragen aan de huidige regiostructuur waar ondernemers veel meer direct resultaat willen zien als het gaat om hun lidmaatschap.”

De nieuwe voorzitter moet daarom bij voorkeur zelf een actief en gedreven ondernemer zijn, of aantoonbaar beschikken over zeer recente ervaring met of betrokkenheid bij ondernemers en ondernemerschap in het Brabantse mkb-bedrijfsleven.

Geen achterkamertjespolitiek

MKB-Brabant zoekt met opzet de publiciteit om deze voorzittersfunctie in te vullen. De benoeming van de nieuwe voorzitter moet geen achterkamertjespolitiek zijn. Ook belangstellenden die niet in het huidige netwerk zitten, maar menen te voldoen aan het profiel worden opgeroepen zich te melden. Het midden en kleinbedrijf, alle ondernemingen van zzp’er tot middenbedrijf met 250 werknemers, is de belangrijkste en grootste groep ondernemers in Brabant. Een sterke stem vanuit het mkb binnen de lokale regionale en provinciale politiek in Brabant is voor hen van groot belang. Ook de link met het Haagse speelveld vanuit MKB-Brabant versterkt deze mkb-belangen.

Meer informatie over MKB Brabant:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!