MKB Deventer heet het 1.000ste lid welkom in de vereniging

  • Zakelijke dienstverlening
  • Bron: MKB Midden-Nederland

Onlangs heeft MKB Deventer haar 1.000ste lid van de vereniging welkom geheten tijdens de derde editie van de UWV-MKB Deventer netwerkbijeenkomst.

MKB Deventer heet het 1.000ste lid welkom in de vereniging

Ondernemer Hans J. Van der Zalm van het bedrijf Capax werd door voorzitter Henk Scharp in de bloemen gezet en een gratis lidmaatschap van de vereniging aangeboden.

MKB Deventer is op 15 januari 1995 opgericht uit een afstudeerproject van de Saxion Hogeschool. Doel was een vereniging op te richten voor het gehele midden- en kleinbedrijf waarbij het bestuur ondersteund werd door een uitvoerend bureau dat vanuit een kantoor allerlei zaken voor de Deventer ondernemers ging organiseren. Dit kantoor werd bij de start ingericht in de Louis Pasteurstraat 10 verhuisde daarna naar de Pikeursbaan 6 en is nu gevestigd in de Saxion Hogeschool aan de Handelskade 75. Marco Kok (in 1995 de afstuderende student) opereert tezamen met Wim Wittendorp vanuit dit kantoor.

De 1.000 leden zijn afkomstig uit alle sectoren uit het Deventer mkb zoals detailhandel, zakelijke dienstverlening, horeca, industrie, groothandel, zorg en onderwijs verdeeld over binnenstad, buurten, wijken, bedrijventerreinen, dorpen en buitengebied. De grootte varieert van ZZP-ers tot bedrijven die honderden werknemers in dienst hebben.

Het dienstenpakket van MKB Deventer bestaat uit de volgende onderdelen
- lobby bij (gemeentelijke) overheid;
- organisatie van centrale inkoop;
- organisatie en centrale inkoop van secundaire arbeidsvoorwaarden voor personeelsleden;
- netwerkversterking leden onderling;
- kennisversterking leden;
- subsidievergaring voor leden;
- stadsmarketing.

Wapenfeiten
Zonder volledig te zijn noemen wij enkele recente wapenfeiten van MKB Deventer
- in 2009 is voor 1,1 miljoen euro aan subsidies vergaard;
- vele vouchers zijn door MKB Deventer aan enkele honderden bedrijven versterkt: de voucher Economisch Perspectief, de voucher E-commerce, de youtubevoucher, de voucher Zonnepanelen en de Creatieve Voucher.

MKB Deventer is de grootste lokale MKB-organisatie van Nederland
De vereniging is sinds de oprichting in 1995 tot 2005 gegroeid tot 450 leden. Door inschakeling van een professionele ledenwerver in 2006 (dhr. Nol Laus) is de groei daarna hard gegaan en werd in de afgelopen zomer het 1.000ste lid bereikt. De groei heeft zich daarna dermate doorgezet dat een ander mijlpaal werd bereikt: MKB Deventer is de grootste lokale MKB-organisatie van Nederland.

 

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!