MKB Doorstart nu ook actief in Noord-Brabant

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: MKB Doorstart

Op maandag 1 juni presenteert MKB Doorstart zich in Eindhoven. Ondernemers en iedereen die behoud van ondernemerschap en daarmee werkgelegenheid in Noord-Brabant ter harte gaat, kan dan kennismaken met MKB Doorstart.

MKB Doorstart nu ook actief in Noord-Brabant

De bijeenkomst met diverse interactieve en inspirerende presentaties, wordt georganiseerd in samenwerking met de Kamer van Koophandel. 

Over MKB Doorstart

De bijeenkomst in Eindhoven is onderdeel van de uitrol over Nederland van de Stichting MKB Doorstart: de resultaten die in 2014 zijn geboekt in de provincie Flevoland waar MKB Doorstart is begonnen, laten zien dat er grote behoefte is aan een onafhankelijke en objectief verwijzende partij als MKB Doorstart die ondernemers verder helpt.

Een bedrijf dat in de kern gezond is, is bij dreigende problemen goed te helpen als op tijd aan de bel wordt getrokken. Over die ‘vroegsignalering’ heeft MKB Doorstart afspraken met grote landelijke partijen, zoals banken, de belastingdienst en diverse accountantskantoren.

De ‘vraag achter de vraag’ naar boven halen en het ‘warm overdragen’ aan een tweedelijnspartij is de taak van de bedrijfskundigen die voor MKB Doorstart werken: dat kan gaan over financiering, maar ook bedrijfsvoering, of regels en risico’s. In die overdracht schuilt ook de grote kracht van MKB Doorstart: vanuit een strikt onafhankelijk positie werkt MKB Doorstart samen met een groot netwerk aan deskundigen op uiteenlopende gebieden: van financiers tot juristen, en van schuldhulpverleners tot bedrijfsadviseurs of coaches. Daardoor biedt MKB Doorstart als ‘linking pin’ niet alleen een snelle, maar ook de best passende verbinding tussen hulpvraag en praktische ondersteuning.

1 juni focus op financiën

MKB Doorstart richt zich op vragen van ondernemers in de volle breedte van het ondernemerschap. Alle aspecten komen in het programma aan bod, onder meer in presentaties van de oprichters van MKB Doorstart: Jannie van den Berg en Jacqueline Zuidweg.

Extra aandacht in het programma is er voor de financiële kant. Er zijn mogelijkheden te over bij een financieringsvraag: van crowdfunding tot factoring, en van business angels tot fondsen, en natuurlijk nog de gewone lening. Uit de ervaringen van MKB Doorstart in het afgelopen jaar blijkt dat vooral het wegwijs worden in dit financieringsdoolhof een uitdaging is voor ondernemers. MKB Doorstart ondersteunt de ondernemer om die financiering te vinden die bij hem past.

Aanmelden

De bijeenkomst is bedoeld voor zowel ondernemers als degenen die beroepsmatig te maken hebben met ondernemerschap. Locatie is het Ondernemersplein/gebouw Kennispoort aan de John F. Kennedylaan, de inloop is vanaf 15.00 uur Deelname is gratis, aanmelden kan via www.mkbdoorstart.nl/eindhoven. Daar is ook het complete programma te downloaden.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!