MKB Innovatie top 100 Wie wint zevende editie

  • Innovatie & MVO
  • Bron: Syntens

Maxime Verhagen, minister van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie, maakt op 4 juni op de Floriade in Venlo bekend welke ondernemers zich tot de 100 meest innovatieve bedrijven van Nederland mogen rekenen.

MKB Innovatie top 100 Wie wint zevende editie

Ook wordt de Mercedes Benz Blue Efficiency Award uitgereikt aan díe ondernemer die de beste innovatie presenteert op het gebied van duurzaamheid en een duidelijke link heeft met mobiliteit.

Er hebben zich 300 innovatieve ondernemers ingeschreven voor deze editie van de MKB Innovatie Top 100 en dat is ruim 30% meer dan vorig jaar. De meeste voordrachten zijn afkomstig uit de voedingsmiddelenindustrie, op de voet gevolgd door de maakindustrie, de creatieve professionals en de zorgsector. De MKB Innovatie Top 100 is de grootste en belangrijkste prijs voor innovatieve MKB-bedrijven. Het is een initiatief van Syntens Innovatiecentrum en wordt mede mogelijk gemaakt door NRC Handelsblad, Mercedes-Benz en NL Octrooicentrum. De inschrijving sloot eind januari.

Impact voor de samenleving

In februari gaan de expertpanels voor de verschillende sectoren de nominaties beoordelen op impact voor de branche en samenleving, originaliteit, de gerealiseerde omzet en de mate van bescherming. De expertpanels bestaan uit journalisten van toonaangevende vakbladen en ondernemers uit de verschillende sectoren. Na deze voorselectie volgen nog nieuwheidonderzoeken van NL Octrooicentrum waarna de landelijke jury de ranglijst van de MKB Innovatie Top 100 vaststelt. De jury, die wordt voorgezeten door Alexander Rinnooy Kan (SER), baseert zich op de voordrachten van de experts. Ook zal de jury de websites van de ondernemingen bekijken en 'onderzoek' doen door gebruik te maken van Google. De jury was het vorig jaar unaniem een over de winnaar van de zesde MKB Innovatie Top 100: Dacom uit Emmen, met het efficiënte beregeningssysteem.

Meest onderscheidend

Dacom uit Emmen, Synbra Technology uit Etten-Leur, Agis Automatisering uit Harmelen, NormTEQ uit Hengelo, Mampaey Offshore Industries uit Dordrecht en het Bornse timmerbedrijf Vanderlinden gingen de winnaar van dit jaar voor. De producten van deze ondernemers behoorden tot de meest onderscheidende initiatieven op het gebied van innovatie. En daarom veroverden zij de eerste plaatsen van de MKB Innovatie Top 100. Welke innovatieve onderneming mag zich dit jaar de winnaar noemen? Op maandag 4 juni 2012 worden voor de zevende keer de 100 meest innovatieve MKB-bedrijven van Nederland gepresenteerd op de Floriade in Venlo.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!