MKB-ondernemers maken kans op Energie Make-over van €10.000

  • Innovatie & MVO
  • Bron: MKB Midden Nederland

NL Energie en Klimaat (onderdeel van Agentschap NL) en Energiecentrum MKB verloten dit jaar weer 9 energieonderzoeken met als hoofdprijs een Energie Make-over van € 10.000.

MKB-ondernemers maken kans op Energie Make-over van €10.000

Met deze hoofdprijs kan de MKB-ondernemer het bedrijfspand voorzien van energiezuinige toepassingen, ter waarde van dit bedrag. Het doel van dit initiatief is om energiebesparing te stimuleren bij bedrijven. Ondernemers kunnen zich tot en met 8 september inschrijven op www.energiemakeover.nl.

In 2009 startten NL Energie en Klimaat en Energiecentrum MKB de eerste Energie Make-over op de Dag van de Duurzaamheid, 9-9-2009. In maart 2010 reikte Loek Hermans, voorzitter MKB-Nederland, de eerste Energie Make-over uit aan een enthousiaste Jeck Schuitmaker, van Bistro Sharlot. De aktie was zo’n succes dat MKB-ondernemers zich opnieuw kunnen opgeven voor een gratis energiebesparingsonderzoek. Dit jaar zal de hoofdprijs worden uitgereikt op 11 november 2010. De prijs wordt beschikbaar gesteld door het Ministerie van Economische Zaken.

Energieonderzoek
Ondernemers kunnen door energiebesparing veel winst boeken. Om te bepalen wat een bedrijf kan besparen is een energieonderzoek een handig instrument. Een adviseur bekijkt de meest relevante zaken zoals verlichting, airco, koeling, perslucht, apparatuur en verwarming. In een rapport staan de mogelijkheden waar energie te besparen valt, inclusief de investeringen en terugverdientijden. Ook maatregelen die een ondernemer zelf makkelijk zonder investering kan oppakken worden vermeld. Hiermee voorkomt hij verspilling van energie. Bedrijven die investeren in energiebesparing krijgen via de Energie-investeringsaftrek (EIA) van NL Energie en Klimaat, gemiddeld zo’n 11% van hun investering via de belasting terug.

Energie Make-over
Na inschrijving via www.energiemakeover.nl wordt er geloot onder alle MKB-bedrijven die zich hebben aangemeld. Negen van deze bedrijven krijgen daarna een gratis energieonderzoek. Eén van de aangemelde ondernemers maakt kans op een Energie Make-over van zijn of haar bedrijfspand. Dat betekent dat alle investeringen die de ondernemer uitvoert naar aanleiding van het energieonderzoek worden vergoed tot maximaal € 10.000,-. Meer informatie via www.energiemakeover.nl.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!