MKB tevreden met investering in technisch vakmanschap

  • Onderwijs & Training
  • Bron: MKB Nederland

Het bedrijfsleven is blij met de investeringen van 23 miljoen euro door minister van Bijsterveldt van Onderwijs voor de ontwikkeling van zeven technische instituten op mbo- en hbo-niveau.

MKB tevreden met investering in technisch vakmanschap

Het bedrijfsleven speelt een actieve rol in het opzetten van deze ‘centra voor innovatief vakmanschap’ en ‘centres of expertise’, die binnen vijf jaar op eigen benen moeten staan.

Het idee voor deze vorm van excellent technisch onderwijs vloeit voort uit de plannen van de commissie De Boer en de commissie Hermans. In 2009 en 2010 deden deze commissies voorstellen om tot kwalitatief hoogwaardiger technisch onderwijs te komen met een grotere betrokkenheid van het bedrijfsleven. De centra voor innovatief vakmanschap vormen netwerken van ondernemers, wetenschappers, docenten en studenten en zorgen hiermee voor een betere verbinding tussen middelbaar en beroepsonderwijs, wetenschap en bedrijfsleven. Bedrijven participeren voor minstens 25 procent in de toekomstige topinstituten als investeerder of aandeelhouder. Ook moeten zij onderwijs verzorgen of studenten onderzoek laten uitvoeren.

33 instellingen stuurden plannen in om in aanmerking te komen voor de investeringen, waarvan slechts 4 onderwijsinstellingen (1 mbo-instelling en 3 hbo-instellingen) zijn geselecteerd. De onderwijsinstellingen die aan de slag kunnen, zijn het Helmondse ROC Ter Aa, het Rotterdamse Zadkine, Rijn IJssel in Arnhem, Leeuwenborgh Opleidingen en Hogeschool Zuyd in Zuid-Limburg, de NHL Hogeschool in onder meer Leeuwarden en de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.

Meer informatie over MKB Brabant:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!