Mobiliteitsmarkt 1 oktober duurzaam vervoer anno nu

  • Logistiek & Vervoer
  • Bron: Gemeente Hardenberg

De zonneauto 21Revolution waarmee het Solar Team Twente in 2009 meedeed aan World Solar Challenge, de volledig elektrisch aangedreven sportauto 'Tesla Roadster', de op aardgas rijdende auto van de provincie en een fiets gemaakt van bamboe.

Mobiliteitsmarkt 1 oktober duurzaam vervoer anno nu

Het is slechts een greep uit de duurzame vervoersmiddelen die op 1 oktober aanwezig zijn tijdens de mobiliteitsmarkt die op 1 oktober op Bedrijvenpark Haardijk in Hardenberg plaatsvindt.

Duurzaam vervoer
Op de mobiliteitsmarkt kunt u kennismaken met de mogelijkheden om je anno 2011 al duurzaam te vervoeren. Op de markt is naast een variëteit aan duurzame vervoersmiddelen ook de Discoverytruck aanwezig. De truck is een rondreizend laboratorium waarin de Rijksuniversiteit Groningen u laat kennismaken met de actuele stand van zaken in de wetenschap. Daarnaast kunt u plaatsnemen in een simulator om het nieuwe rijden zelf te ondervinden. Ook kunt u de bandenspanning van uw eigen auto laten meten en hierover advies krijgen.

Gemeente Ommen
De markt wordt 's ochtends op de Varkensmarkt in Ommen om 10.00 uur geopend door wethouder Lagas van de gemeente Ommen en wethouder Janssen van de gemeente Hardenberg. Zij gaan met een eigentijds vervoermiddel op een speciaal parcours een duurzame wedstrijd aan. De markt in Ommen duurt tot 13.00 uur.

Hardenberg
De mobiliteitsmarkt verplaatst 's middags naar Hardenberg. De stoet met deelnemers aan de markt wordt rond 13.30 uur in Hardenberg verwacht op Bedrijvenpark Haardijk. Om 14.00 uur begint hier de mobiliteitsmarkt op het terrein rond de bedrijven Wildkamp en Installatiebedrijf BB&L. De markt in Hardenberg duurt tot 17.00 uur en valt in Hardenberg samen met de Duurzaamheidsdagen die beide bedrijven organiseren. Gedurende deze dagen presenteert een groot aantal leveranciers een breed scala aan oplossingen en producten die een antwoord bieden op de toenemende behoefte aan wonen en werken.

Doel
De gemeenten Ommen en Hardenberg organiseren de markt in samenwerking met lokale ondernemers. Met het organiseren van de markt willen de gemeenten samen met de ondernemers laten zien wat de ontwikkelingen en mogelijkheden zijn op het gebied duurzame vormen van vervoer. Door de aanwezigheid van diverse voertuigen blijkt dat dit geen toekomstmuziek is, maar nu al toepasbaar. Met andere woorden: Duurzaam on the move anno 2011.

Meer informatie over Universiteit Twente:

Bekijk het complete profiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!