Modernisering arbeidsmarkt kan niet zonder ZZP'ers

De zzp-organisaties Platform Zelfstandige Ondernemers, Stichting ZZP Nederland en Zelfstandigen Bouw hebben zich verenigd in het Zelfstandigenforum. Dat staat in hun brief aan SZW-Minister Wouter Koolmees. Samen maken zij zich hard voor de positie van zelfstandigen.

Modernisering arbeidsmarkt kan niet zonder ZZP'ers

Modern

Met de samensmelting reageren de drie zpp-organisaties eensgezind op de wens van Koolmees om een breed draagvlak te creëren voor modernisering van de arbeidsmarkt. “Wij willen meewerken aan een moderne arbeidsmarkt met ruim baan voor zelfstandige ondernemers”, zegt voorzitter Maarten Post van Stichting ZZP Nederland.

Praten met zzp'ers

De voorzitter van PZO, Denis Maessen vindt, dat het hoog tijd wordt om ook de zelfstandigen daadwerkelijk te betrekken bij de uitwerking van de arbeidsmarktparagraaf in het regeerakkoord. “Wij willen rechtstreeks betrokken zijn bij de uitwerking van kabinetsplannen voor onze achterban. Er moet niet langer over ons worden gesproken, maar met ons”, aldus Maessen.

Een eigen positie op de arbeidsmarkt

De drie zelfstandigenorganisaties willen vooral benadrukken, dat zelfstandigen een eigen positie op de arbeidsmarkt en in de arbeidswetgeving verdienen. “Ondernemers passen niet in het stelsel van werkgevers en werknemers”, zegt Charles Verhoef, voorzitter van Zelfstandigen Bouw.

Meer informatie over SCHAYK V.O.F., VAN :

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!