Mogelijkheid dekkend communicatienetwerk Overijssel onderzocht

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: Provincie Overijssel

Omdat digitale bereikbaarheid als een belangrijke ontwikkeling is van de nabije toekomst onderzoek de provincie Overijssel de mogelijkheid om een provinciedekkend communicatienetwerk te realiseren.

Mogelijkheid dekkend communicatienetwerk Overijssel onderzocht

Dat moet een netwerk zijn dat voor elk Overijssels huishouden, bedrijf of organisatie toegankelijk is. Het netwerk moet aan de modernste eisen voldoen en het moet meer dan 20 jaar mee kunnen gaan. Bovendien moet het voor elke dienstaanbieder toegankelijk zijn. Een glasvezelnetwerk zou een voorbeeld van een dergelijk netwerk kunnen zijn, maar er zijn meerdere varianten denkbaar.

Uitnodiging voor bedrijven: meedenken
De provincie wil in contact komen met bedrijven die geïnteresseerd zijn om mee te denken hoe deze ambitie samen met ons gerealiseerd kan worden. We willen met hen verkennen aan welke eisen en uitgangspunten deze samenwerking zou moeten voldoen. Om daarmee ook te verkennen welke rol de provincie zou kunnen nemen in een dergelijke ontwikkeling. Daarom hebben wij een uitnodigingsbrief gestuurd naar alle bedrijven die bij de OPTA geregistreerd zijn als landelijk opererend en/of acterend in Overijssel

Meer informatie over Provincie Overijssel:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!