Mook en Middelaar koploper in dienstverlening aan ondernemers

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: Kamer van Koophandel

Gemeente Mook en Middelaar scoorde het beste van alle gemeenten in een onderzoek naar dienstverlening aan ondernemers in de stadsregio Arnhem Nijmegen en mag zich in deze regio ‘Koploper 2013’ noemen.

Mook en Middelaar koploper in dienstverlening aan ondernemers

Uitreiking oorkonde

Uit handen van Jean Paul Gebben, regio-ambassadeur regeldrukvermindering, ontving burgemeester Gradisen van gemeente Mook en Middelaar een oorkonde. “Wat een fantastische opsteker voor onze ambtelijke organisatie. Ik ben erg blij en trots”, aldus Gradisen na afloop van de uitreiking. Gemeente Mook en Middelaar stak boven andere gemeenten uit op het gebied van telefonische bereikbaarheid, beantwoording van e-mails en deskundigheid.

Onderzoek naar dienstverlening

Het onderzoek van de Kamer van Koophandel bestond uit een mysterycall- en een mysterymailtraject. De mysterycallers en mysterymailers zochten contact met gemeenten en registreerden welke reacties de gemeenten gaven op vragen over vooraf geformuleerde cases. De cases waren gebaseerd op de ondernemerspraktijk. Zo werden er vragen gesteld als: “Welke vergunning heb ik nodig als ik een lunchroom met alcoholische dranken wil beginnen?”, “Mag ik mijn bedrijfsnaam aan mijn pand hangen?”, “Mag ik als startende webshop-ondernemer mijn schuur als opslag gebruiken?”. Doel was om na te gaan hoe snel en deskundig gemeenten zijn in hun dienstverlening aan ondernemers. Voor iedere gemeente is een rapportage gemaakt met daarbij concrete tips en verbetersuggesties.

Verbeteren dienstverlening

Uit het onderzoek blijkt dat veel gemeenten nog veel kunnen verbeteren in hun dienstverlening aan ondernemers. Het verbeteren van de dienstverlening is een continu proces waar dienstverlener en klant samen aan moeten werken. De Kamer van Koophandel wil in samenwerking met de gemeenten in Centraal Gelderland daar graag een bijdrage aan leveren.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!