MVO-prijs Veghel-Uden-Schijndel voor Bek Grafische Producties

  • Innovatie & MVO
  • Bron: Gemeente Uden

Bek Grafische Producties is winnaar van de MVO-prijs Veghel-Uden-Schijndel 2011. Op 3 november vond bij IBN tijdens de Energiebeurs de uitreiking plaats van de prijs voor de beste maatschappelijk verantwoorde onderneming.

MVO-prijs Veghel-Uden-Schijndel voor Bek Grafische Producties

Andere genomineerden waren ‘Fransen Gerrits BV’ en ‘Van den Heuvel Logistiek BV’.

Van de aangemelde kandidaten bleven na een publieke jurering drie ondernemingen over. De vakjury prees alle drie de finalisten en noemde ze goede voorbeelden voor álle ondernemers in Veghel, Uden en Schijndel. Bek Grafische Producties onderscheidt zich volgens de jury door de sterke link tussen people, planet en profit, door de bijzondere betrokkenheid van het personeel bij MVO en door de aandacht voor verantwoorde inkoop van materialen en verwerking van voorraden en restproducten.

De vakjury bestond uit Pieter de Waard, voorzitter ReVUS, koepel van de ondernemersverenigingen in Veghel, Uden en Schijndel, Jan van den Ven (Lokale Agenda 21) en Edwin Brussen, directeur technische beroepsopleidingen van ROC De Leijgraaf.

Prijsuitreiking
Voorafgaand aan de prijsuitreiking gaven Michel Baars (bedrijfsdirecteur van Search BV) en Ed de Leeuw (directeur van IBN) de meerwaarde aan van verantwoord ondernemen. De prijs, gemaakt door kunstenaar Guus Voermans, werd uitgereikt door burgemeester Henk Hellegers.

Bek Grafische Producties ontving naast de MVO-prijs en een cheque van € 500 voor een MVO-doel naar keuze, een publicatie in een magazine, gratis publiciteit èn het bedrijf mag zich de komende twee jaar de beste Maatschappelijk Verantwoorde Ondernemer van Veghel, Uden en Schijndel noemen.

De winnaar werd bekend gemaakt tijdens de eerste Energiebeurs. Op deze business to business beurs profileerden bedrijven uit de regio Uden, Veghel, Sint-Oedenrode en Schijndel zich met producten, diensten en maatregelen op het gebied van energie.

Achtergrondinformatie
Bij maatschappelijk verantwoord ondernemen stemmen ondernemers hun bedrijfsvoering af op klimaat, samenleving en milieu. De MVO-prijs is in het leven geroepen voor bedrijven die kunnen laten zien dat duurzame winst voor milieu en maatschappij, en bedrijfseconomische resultaten elkaar versterken (de combinatie van People, Planet, Profit). De prijs wordt elke twee jaar uitgereikt.

Op de website www.mvoprijs.nl vindt u informatie over de finalisten en kunnen ondernemingen best practices en MVO-tips lezen. Ook staan er de criteria, zodat u in 2013 wellicht zelf mee kunt doen.

Meer weten? Neem contact op met COS Brabant of surf naar www.mvoloont.com.

De MVO-prijs kwam mede tot stand dankzij de gemeenten Uden, Veghel en Schijndel, het Ministerie van Buitenlandse Zaken en het Ministerie van VROM..

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!