Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen is leukste Uitje van Noord-Brabant

  • Toerisme & Recreatie
  • Bron: IVN Consulentschap Brabant

Tijdens een feestelijke bijeenkomst op het ANWB-hoofdkantoor heeft hoofddirecteur Guido van Woerkom de prijs voor het Leukste Uitje van Noord-Brabant overhandigd aan Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen.

Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen is leukste Uitje van Noord-Brabant

Het nationaal park bleef daarmee de andere Brabantse kanshebbers voor. Ruim 50.000 leden van de ANWB hebben hun stem uitgebracht via ‘Het Land van ANWB’ op landelijke en provinciale uitjes.

Zeer goede beoordeling

Ruim 100 vertegenwoordigers van uitjes uit heel Nederland hadden zich 24 mei in Den Haag verzameld om te horen of hun uitje tot nummer 1 was gekozen in de categorie landelijk, provincie of innovatie. De winnende uitjes zijn het best beoordeeld door ANWB-leden.

Na de stemronde dit voorjaar ontstond er een top-10 met Brabantse uitjes die de meeste stemmen hadden behaald. Van deze tien is daarna specifiek gekeken naar de kwaliteit, sfeer, aanbod, faciliteiten en ontvangst. Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen haalde op al deze onderdelen een hoge beoordeling en werd dus de winnaar van het leukste uitje. Rob Vereijken kon namens het nationaal park de prijs in ontvangst nemen van de directeur van de ANWB, Guido van Woerkom.

Kracht van de partners

Zo’n prijs win je niet zo maar. De afgelopen jaren is er veel geïnvesteerd in het nationaal park. Door de inzet van Natuurmonumenten en Brabants Landschap is de kwaliteit van de natuur verbeterd. Bedrijven en zeker de gastheren van het nationaal park zijn goed geïnformeerd en dragen de boodschap van het gebied uit aan de gasten. IVN Brabant organiseert allerlei wandelingen en activiteiten. Door de vele gidsen worden 11.000 leerlingen per jaar begeleid tijdens een van de educatieve programma’s. De kinderen zijn dan ook de jongste ambassadeurs van het park.

Prijs toont belang nationaal park

Een nationaal park is een uniek samenwerkingsband tussen de diverse partners, waarbij ook een belangrijke rol is weggelegd voor de gemeenten en de provincie. De uitverkiezing van het nationaal park tot het Leukste Uitje van Noord-Brabant onderstreept de waardering van de bezoeker voor de ingezette ontwikkelingen in het gebied. Door deze prijs heeft het nationaal park zelfs dubbel feest: het viert dit jaar ook het 10-jarig bestaan.

Meer weten over Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen

Informatie over de natuur, de cultuurhistorie en het uitgebreide aanbod aan activiteiten is op de website van het park te vinden.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!