Nederland aantrekkelijk voor Europese supply chain-dienstverlening

  • Logistiek & Vervoer
  • Bron: TLN Nederland

De kwaliteit van het Nederlandse vestigingsklimaat voor Europese supply chain-dienstverlening is uitstekend in vergelijking met het buitenland. Nederlandse logistieke locaties doen het in vergelijking met buitenlandse concurrenten goed.

??Dit blijkt uit de resultaten van het onderzoek 'Benchmarking Nederlandse regio's vanuit een supply chain perspectief' van NDL/HIDC, de vereniging voor de logistieke sector.

Nederland kwalitatieve voorsprong

Nederlandse locaties doen het goed als het gaat om Europese distributiecentra voor lifestyle en chemie en West-Europese distributiecentra voor agrofood. De Nederlandse kwalitatieve voorsprong zorgt ook voor een sterke concurrentiepositie bij de regionale fulfilmentcentra (e-commerce distributie), regionale distributiecentra voor pharma en bij Europese distributiecentra voor medische technologie en spare parts. Als dit arbeidsintensieve faciliteiten betreft zijn Duitse en Oost-Europese locaties op kosten concurrerender, maar tegen een lagere kwaliteitsscore.

Minder concurrerend

Nederlandse locaties zijn minder concurrerend bij EDC's op het gebied van High Tech, omdat een belangrijk deel van de productie en de markt in Centraal- en Oost-Europa ligt, maar Nederland scoort ook hier vanuit kwalitatief perspectief uitstekend.
Alert blijven

TLN-voorzitter Arthur van Dijk is tevreden over de goede score van de Nederlandse locaties, maar hij geef ook aan dat het belangrijk is om alert te blijven. De vooraanstaande positie van onze mainports en de toegang tot het achterland zijn geen vanzelfsprekendheid.  Bovendien blijft het bieden van toegevoegde waarde blijft van groot belang.

Meer informatie over Transport en Logistiek Nederland (TLN) Regio Zuid:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!