Nederland en Wallonië intensiveren samenwerking

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: AWEX

Lilianne Ploumen en Jean-Claude Marcourt, Waalse minister van Economie, MKB, Buitenlandse Handel en Nieuwe Technologieën brachten 10 februari een werkbezoek aan Brainport Eindhoven.

Nederland en Wallonië intensiveren samenwerking

De handelsmissie stond in het teken van het intensiveren van de samenwerking tussen Nederland en Wallonië. Het Nederlandse High Tech NL, Brainport Industries en de Waalse competitiviteitscluster MecaTech gaven hier direct uiting aan door een intentieverklaring te ondertekenen, met als doel het hightech ecosysteem tussen beide landen te verbinden.

Tijdens de handelsmissie in Eindhoven spraken de ministers over hoe de overheid kan bijdragen aan een intensievere relatie tussen Nederland en Wallonië, in het bijzonder op het vlak van handel en innovatie. Daarnaast bezochten ze diverse bedrijven en vonden gesprekken plaats met brancheorganisaties, MKB-bedrijven en Nederlandse en Waalse CEO’s. Een ontmoeting met burgemeester Rob van Gijzel van Eindhoven en de Commissaris van de Koning Wim van de Donk in Noord-Brabant stond ook op het programma.

Intentieverklaring verbindt hightech ecosysteem

In het bijzijn van Minister Marcourt en de Commissaris van de Koning Wim van de Donk hebben High Tech NL, Brainport Industries en MecaTech Cluster een intentieverklaring ondertekend. Met de ondertekening willen zij samenwerking tussen hun leden bevorderen en kennis op het gebied van hightech uitwisselen. De drie partijen starten een programma om gezamenlijk de groei van de hightechindustrie te versterken. Deze samenwerking helpt de internationale concurrentiepositie van de leden te verbeteren.

Het bezoek geeft opvolging aan de Nederlandse handelsmissie naar Wallonië in maart 2013. Daarbij werd afgesproken om intensiever samen te werken op het gebied van logistiek, technologie en innovatie. België is na Duitsland voor Nederland de belangrijkste handelspartner. Medeorganisator van het bezoek was Awex, het Waalse bureau voor export en buitenlandse investeringen.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!