Nederland populair voor viering herfstvakantie

  • Toerisme & Recreatie
  • Bron: Recron

Ruim de helft van Nederlanders die op herfstvakantie gaan, vieren dit in eigen land aldus het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen.

Nederland populair voor viering herfstvakantie

Voor het vierde jaar op rij gaan er in totaal zo’n 1,3 miljoen Nederlanders op herfstvakantie. Zo’n 600.000 Nederlanders gaan naar het buitenland voor een korte herfstvakantie.

Bungalow populair


De herfstvakantie wordt ook dit jaar dichtbij huis doorgebracht. Zo’n 700.000 Nederlanders vieren vakantie in eigen land. Het aantal binnenlandse herfstvakanties is daarmee gelijk aan vorig jaar. Meer dan de helft van de vakanties in eigen land wordt in (luxe) bungalows doorgebracht. Wandelen, fietsen en uitwaaien aan het strand of in het bos zijn de meest ondernomen activiteiten. Een bezoek aan een museum of attractiepark is ook populair tijdens de herfstvakantie.

Buurlanden populair


Zo’n 600.000 Nederlanders gaan naar het buitenland tijdens de herfstvakantie. Met name de dichtbijbestemmingen Duitsland, België en Frankrijk zijn populair voor een tripje naar het buitenland. Qua zonbestemming zijn Spanje en Turkije het meest in trek.

Herfstvakantie gespreid


De herfstvakantie vindt gespreid plaats. De regio’s Midden en Zuid hebben van 13 tot en met 21 oktober vakantie. De regio Noord heeft een week later vakantie, van 20 tot en met 28 oktober. In de eerste week gaan de meeste Nederlanders op vakantie, zo’n 750.000.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!