Nederlandse bedrijven succesvol bij aanvraag Europese innovatiesteun

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: Rijksoverheid

Nederlandse mkb-bedrijven behoren tot de Europese top bij de aanvragen van Europese subsidies voor onderzoek en innovatie.

Nederlandse bedrijven succesvol bij aanvraag Europese innovatiesteun

Mede dankzij advieswerk van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) hebben Nationaal Icoon Solynta en nog 9 Nederlandse bedrijven voor ruim € 13 miljoen aan Europese subsidie in de wacht gesleept.

Nederland deed het met een tweede plaats na Spanje opvallend goed in deze derde aanvraagronde voor de zogenaamde Horizon 2020-subsidies. RVO.nl heeft meer dan de helft van de succesvolle aanvragers, waaronder Nationaal Icoon Solynta, direct geadviseerd. Daarnaast kregen geïnteresseerde mkb-bedrijven het afgelopen jaar vanuit RVO.nl ook voorlichting en trainingen in het land.

Het slagingspercentage voor Nederlandse bedrijven in deze laatste ronde is met 19% zeer hoog ten opzichte van concurrerende bedrijven uit andere EU-landen.

Ondersteuning vanuit RVO.nl

Ook de komende ronden zal RVO.nl zich inzetten om Nederlandse bedrijven te ondersteunen bij de aanvragen. De eerstvolgende call voor de aanvraag van het mkb-instrument (SME) sluit op 18 maart 2015.

Mkb-instrument van Horizon 2020

Het mkb-instrument (SME) maakt onderdeel uit van Horizon 2020. Met Horizon 2020 willen de Europese Commissie en de Nederlandse overheid wetenschap en innovatie stimuleren in het bedrijfsleven en de academische wereld. Zo kunnen zij het concurrentievermogen van Europa vergroten. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland is nationaal contactpunt voor dit programma.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!