Nederlandse Brainport-bedrijven willen Amerikaanse investeerders

  • Financieel & Juridisch
  • Bron: Brainport Development

Nederlandse bedrijven uit Brainport Regio Eindhoven spraken vorige week met Amerikaanse investeerders. Deze ontmoeting vond plaats op de New York Stock Exchange (NYSE).

Nederlandse Brainport-bedrijven willen Amerikaanse investeerders

Deze New York Investors’ Round Table werd georganiseerd om buitenlandse investeerders te interesseren voor investeringen in snel groeiende hoogwaardige technologische bedrijven in Brainport Regio Eindhoven. Zuidoost-Brabant kende in 2011 3,1 procent economische groei, t.o.v. een landelijke groei van 1,2 procent. Investeringen in high tech industrie zijn nodig om de Nederlandse kenniseconomie draaiende te houden.

Over New York Investors’ Round Table

De New York Investors’ Round Table is een activiteit die aansluit bij het doel van het programma Brainport Networking Financials: startende en snel groeiende innovatieve bedrijven stimuleren door het creëren van goede en intensieve verbindingen tussen netwerken van innovatieve bedrijven en netwerken van financiers. De bijeenkomst werd gehouden op de New York Stock Exchange (NYSE), onderdeel van NYSE Euronext waar ook de Amsterdamse beurs deel van uit maakt. Aansluitend werd voor de twintig deelnemers een rondleiding gehouden op de vloer van de NYSE. Dat waren Amerikaanse investeerders, vertegenwoordigers van Brainport Regio Eindhoven en Nederlandse ondernemers van snelgroeiende regionale bedrijven.

De doelstellingen van deze round table waren onder andere het informeren van investeerders over het unieke ecosysteem van Brainport Regio Eindhoven door middel van ‘facts and figures’ en showcases van snelgroeiende technologische regionale bedrijven. Ook wil Brainport de potentiële investeerders leren kennen, er achter komen hoe zij de investeerders het beste kunnen faciliteren en een breed netwerk opbouwen.

Slimste regio van de wereld

In juni 2011 ontving Brainport Regio Eindhoven de titel Intelligent Community of the Year 2011, oftewel: ‘Slimste regio van de wereld’. Op 8 juni maakte de prestigieuze denktank Intelligent Community Forum (ICF) de nieuwste Slimste Regio van de Wereld bekend: Riverside (Californië).

Rob van Gijzel, burgemeester van de gemeente Eindhoven en voorzitter van de Stichting Brainport, heeft op vrijdag 8 juni in New York Riverside gefeliciteerd en mocht de naam Brainport Eindhoven Region permanent toevoegen aan de lijst van eerdere slimste regio’s.

Meer informatie over Brainport Eindhoven:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!