home » nieuws » Industrie »

‘Nederlandse maakindustrie is springlevend’

  • Industrie
  • Bron: Rijksoverheid

De maakindustrie in Nederland is springlevend. Het is echter niet vanzelfsprekend dat dit zo blijft. Daarom is heeft Nederland een eigentijdse industriepolitiek nodig, die inzet vereist van de overheid, onderzoekers en ondernemingen samen.

‘Nederlandse maakindustrie is springlevend’

Dat schrijft minister Verhagen van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (EL&I) 15 februari 2012 in de Volkskrant.

Hij zet zich hierin af tegen de opvatting dat de maakindustrie gedoemd is uit Nederland te verdwijnen. 'In werkelijkheid verdient de industrie en de dienstverleners die direct met de industrie zijn verweven, bijna een derde van ons nationale inkomen.'
Ruime om te innoveren

Een eigentijdse industriepolitiek geeft grote en kleine bedrijven volgens de bewindsman de ruimte om te innoveren, investeren en exporteren, en brengt onderzoekers en ondernemers uit de topsectoren van de economie bij elkaar.
Opkomen voor belangen

Het betekent ook dat de overheid opkomt voor de belangen van Nederlandse bedrijven over de grens en zich inzet voor het binnenslepen van investeringen.

'In het verleden is Nederland soms het braafste jongetje van de klas geweest', aldus minister Verhagen. 'De overheid kan niet achterover leunen in de hoop dat de markt het werk wel zal doen.'

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!