Nederlandse student studeert steeds vaker in België

  • Arbeidsmarkt
  • Bron: Algemene Onderwijsbond

Steeds meer studenten die wonen in Nederland kiezen ervoor om hun universitaire of hbo-opleiding te volgen aan een Belgische instelling. Al een aantal jaar neemt het studentenaantal toe.

Nederlandse student studeert steeds vaker in België

Afgelopen schooljaar ging het om 4224 Nederlandse studenten. In 2013 waren dat er nog 3255. Dat blijkt uit antwoorden van de Belgische minister van Onderwijs, Hilde Crevits, die zij afgelopen week stuurde aan het Vlaamse parlement. Bij haar brief zaten de laatste cijfers over de Nederlandse studenten die niet in België wonen.

Vooral de Universiteit van Antwerpen is in trek bij de Nederlandse studenten: ruim 7 procent van alle studenten aan die universiteit komt uit Nederland. Van de hogescholen kent de AP Hogeschool Antwerpen de meeste studenten die wonen in Nederland. Volgens de Belgische Onderwijsminister is het logisch dat in Antwerpen meer Nederlanders studeren omdat deze stad dichterbij de grens ligt.

Positieve invloed op netwerk

Zij vindt het bovendien positief en goed voor de Vlaamse economie dat er buitenlandse studenten naar België komen om te studeren. ‘Buitenlandse studenten bouwen vaak in Vlaanderen een netwerk op en dat zullen ze aanspreken als ze partners zoeken in het bedrijfsleven.’

Meer informatie over Algemene Onderwijsbond Zuid AOB :

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!