Negen bedrijven verkozen tot Slimste bedrijf van Nederland

  • Innovatie & MVO
  • Bron: Syntens Innovatiecentrum

Op de vijfde Energiedag van de jaarlijkse MKB Krachtcentrale riep de jury negen MKB bedrijven tot winnaar uit. De verkiezing Slimste bedrijf van Nederland is een initiatief van Syntens en het Ministerie van EZ.

Negen bedrijven verkozen tot Slimste bedrijf van Nederland

De bedrijven BLW Kunststoffen (Nuenen), CM Groep (Breda), Effectory (Amsterdam), Ferro-Fix (Rotterdam), Proflite (Zutphen), Reurings Precisie Plaatwerk (Delfgauw), Schoongewoon (Den Bosch), Vitrov (Vught) en Voys Telecom (Groningen) zijn dit jaar uitgeroepen tot de slimste bedrijven van Nederland. De bedrijven BOSCH Scharnieren (Doetinchem) en Finext (Voorburg) kregen een eervolle vermelding.

Finext en BOSCH Scharnieren werden tot extra winnaars verkozen, omdat zij een excellent voorbeeld zijn voor succesvolle sociale innovatie en omdat zij de afgelopen jaren zeer actief veel ondernemers van hen hebben laten leren door hun bedrijf open te stellen en op podia te staan.

Energiedag

Tijdens de Energiedag, die plaatsvond in het Dome-X in Oss, maakte een groot aantal bezoekers kennis met de effecten van het slim gebruikmaken van de talenten van medewerkers. Zij kwamen vooral naar deze dag om van andere ondernemers te leren. Enkele quotes van deelnemers: "Ik kreeg vandaag allemaal prachtige voorbeelden, zodat ik nu de woorden heb om mijn bedrijf een eigen taal te geven." En "Wat mij vandaag vooral geïnspireerd heeft is het positieve effect van gelukkige werknemers."
Voorbeeld voor andere bedrijven

Masterclass en video

Volgens Anke Wiersma, initiatiefnemer van de MKB Krachtcentrale, halen de Slimste bedrijven het beste uit hun mensen, voor welvaart en welzijn. Alle winnaars krijgen komend jaar extra aandacht. Naast een trofee en de publiciteit rondom De Slimste Verkiezing, krijgen de winnaars een masterclass Meesterspreken en wordt er een video gemaakt van hun verhaal. Daarnaast blijkt uit eerdere jaren dat De Slimste Bedrijven veel gevraagd worden om hun verhaal te komen vertellen, zodat andere bedrijven daarvan kunnen leren.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!