Negen nieuwe internationale start-ups vestigen zich in Mariënburg

Negen teams afkomstig uit de hele wereld besteden 180 dagen in 's-Hertogenbosch aan het vormen en bouwen van producten en diensten. Ook krijgen zij de kans om te sparren met mentoren en om in contact te komen met potentiële investeerders en klanten.

Negen nieuwe internationale start-ups vestigen zich in Mariënburg

Teams vanuit Singapore, India, de Verenigde Staten, Zuid-Afrika en Italië zijn overgevlogen naar 's-Hertogenbosch om te werken aan hun producten en diensten onder begeleiding van Rockstart. Rockstart, een van Europa's eerste multi-verticale opstartversnellers, is reeds bekend van de diverse versnellingsprogramma's die zij in Amsterdam, Nijmegen en Bogotá organiseren. 

Een nieuwe locatie én een nieuw thema

Met de komst van de negen internationale teams is er sprake van een eerste programma op de locatie in 's-Hertogenbosch. Daarnaast is dit het eerste versnellingsprogramma in Europa dat gericht is op kunstmatige intelligentie. 

Bewezen methodiek van Rockstart

De internationale startups worden gescout en ondersteund met de bewezen methodiek van de Rockstart Accelerator. Zo krijgen zij sponsoring, een kantoorruimte gedurende de looptijd van het programma, steun van mentoren uit relevante industrieën, deals en andere voordelen. De partners van Rockstart (VodafoneZiggo, Exact, de Volksbank, BOM, NVIDIA, Atlassian, Wintertaling, Grant Thornton, en JADS) zullen de start-ups tijdens het programma, in samenwerking met een uitstekende groep mentoren, steunen en begeleiden met uitdagingen in de technologie en het ontwikkelen van hun onderneming.

Kunstmatige intelligentie

Kunstmatige intelligentie wordt steeds belangrijker en biedt grote ondernemingskansen. Het versnellingsprogramma van Rockstart sluit daar perfect bij aan door de brug te slaan naar ondernemerschap. De komst van Rockstart naar ’s-Hertogenbosch biedt Brabantse ondernemers een opstap en daarmee wordt het data science ecosysteem in de regio sterker. Ook de provincie Noord-Brabant en de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) dragen daarom hun steentje bij aan dit programma.

Meer informatie over Provincie Noord-Brabant :

Bekijk het complete instantieprofiel

The Santa's Club WELCOME TO SANTA'S CLUB

Met je collega’s, vrienden of zakenrelaties je eigen kerstpakket shoppen?