NEN komt met standaardisatieplatform voor 'Internet of Things' (IoT)

  • Zakelijke dienstverlening
  • Bron: DuurzaamBedrijfsleven

Het Nederlandse Normalisatie Instituut (NEN) heeft een standaardisatieplatform voor Internet of Things (IoT) opgezet. Dit platform biedt standaarden die de praktische toepassing van IoT moeten bevorderen en vergemakkelijken.

NEN komt met standaardisatieplatform voor 'Internet of Things' (IoT)

Dit meldt NEN in een persbericht. Het instituut is momenteel op zoek naar partijen die zich bij het platform willen aansluiten.

Internet of Things

De verwachting is dat er in 2020 wereldwijd maar liefst 25 miljard apparaten verbonden zijn aan het internet, maar het standaardisatielandschap is vooralsnog complex, stelt NEN in het persbericht. Dit omdat verschillende bedrijven aan standaarden werken voor IoT, vanuit hun eigen perspectief en business case.

Deze complexheid kan het succes van IoT-oplossingen in de weg staan, stelt NEN: “IoT biedt allerlei kansen maar vereist ook veel samenwerking tussen organisaties. Interoperabiliteit om slimme onderdelen op allerlei gebieden met elkaar te verbinden en te laten communiceren, is essentieel. Standaarden zijn voor interoperabiliteit een belangrijke vereiste.”

Met het nieuwe standaardisatieplatform hoopt NEN relevante ontwikkelingen en behoeftes in kaart te brengen.

IoT en duurzaamheid

IoT kan een belangrijke bijdrage leveren aan verduurzaming in verschillende sectoren. Zo zorgt de technologie voor miljoenenbesparing bij een afvalwaterzuiveringsinstallatie in Spanje en speelt IoT een belangrijke rol in de opkomst van precisielandbouw. Zelfs de Duitse hotdog-industrie verduurzaamt door gebruik te maken van IoT.

Door: DuurzaamBedrijfsleven

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!