Nep-factuur Nuon bevat virus

Via een e-mail van incassobureau Proquest zijn er valse facturen verspreid. Middels een doorklik op een link zou de openstaande vordering zichtbaar worden. Deze downloadlink bevat een virus.

Nep-factuur Nuon bevat virus

Op dit moment nemen veel klanten contact op met Nuon vanwege een nepfactuur. Deze is afgelopen nacht gestuurd naar kennelijk een groot aantal willekeurige emailadressen. De nepfactuur is schijnbaar afkomstig van een incassoburo genaamd Proquest. 

De factuur van Proquest is nep: gooi de mail weg en klik niet op één van de linkjes. Het bedrijf (als dit al bestaat) stuurt de facturen onterecht en de vorderingen bij Nuon bestaan niet.

Nepmail van Proquest aan Nuon-klanten: hoe te herkennen?

In de nacht van 6 op 7 november hebben diverse mensen nepmails ontvangen waarin het bedrijf Proquest de naam Nuon misbruikt. De e-mail meldt dat klanten nog een factuur moeten betalen aan Nuon. Vervolgens worden klanten verzocht om in te loggen en persoonlijke gegevens in te vullen.

Nuon adviseert u alert te zijn op mogelijke e-mails die onterecht namens Nuon worden verstuurd. Het bedrijf Proquest meldt in de mail dat zij hebben ‘getracht contact met u op te nemen met betrekking tot de openstaande vordering van Nuon’. Gevraagd wordt om de openstaande vordering binnen vijf dagen te betalen. De vordering zou zichtbaar worden via een doorklik. Klik hier niet op! De downloadlink bevat een virus. Nuon vraagt buiten het beveiligde Mijn Nuon nooit naar uw inlogcodes en persoonlijke gegevens of betalingen.

 Hoe weet ik wanneer het een valse e-mail is?
U kunt deze valse e-mail herkennen aan de volgende punten:
•           De e-mail is verstuurd vanaf het emailadres info@proquest.com. Nuon verstuurt aan klantengeen e-mail vanaf andere accounts dan @nuon.com,  @nuon.emessaging.nl of @ccc.nl.
•           In de mail wordt u gevraagd op een link te klikken. Kijk goed naar de samenstelling ervan. Vaak is de link gecamoufleerd en gaat naar een andere site dan Mijn Nuon.

Wat kunt u het beste doen?

Heeft u een e-mail ontvangen die voldoet aan de bovenstaande kenmerken? Verwijder de e-mail dan direct. Maak nooit gebruik van linkjes in deze e-mails om in te loggen op Mijn Nuon. Twijfelt u aan een ontvangen e-mail? Neem dan contact op met onze klantenservice op 0900 0808 (€ 0,10 per minuut).

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!