Netwerk high tea op 18 september in Etten-Leur

  • Arbeidsmarkt
  • Bron: Gemeente Zundert

Onder het motto ´doorwerken heeft de toekomst… is úw organisatie er klaar voor? ' wordt op 18 september een netwerkmiddag gehouden voor ondernemers uit de regio, die meer willen weten over kansen die oudere medewerkers organisaties kunnen bieden.

Netwerk high tea op 18 september in Etten-Leur

Demografische ontwikkelingen beïnvloeden de arbeidsmarkt. Daarbij komen er allerlei nieuwe wetten en regels, zoals de Participatiewet, de Flexwet en de loonkostensubsidies. Ook gaat de AOW-leeftijd omhoog. Welke nieuwe plannen voegt de politiek daar de komende jaren aan toe? En wat betekent dit voor de werking van vraag en aanbod?

Vooroordelen? Voordelen!

Het is een uitdaging: de kracht en werkervaring van medewerkers blijvend goed kunnen inzetten. Zou u een 50-plussers aannemen wanneer er in uw bedrijf een vacature ontstaat? Zijn 55-plussers ‘hip’ genoeg? De vooroordelen zijn legio, de voordelen helaas vaak onbekend. Onder voorzitterschap van Maarten Mulder, accountmanager bedrijven bij de gemeente Moerdijk, kunnen werkgevers zich laten informeren en discussiëren over de vraagstukken rondom 50-plussers en werk. Avoord Zorg en Wonen stelt speciaal voor de gelegenheid een high tea samen.

Programma

  • 15.00 uur: Ontvangst
  • 15.15 uur: Welkom en introductie van het thema
  • 15.30 uur: Lezing door Patricia Heerkens, directeur van uitzendbureau Oudstanding en loopbaanspecialist voor de ervaren generaties (ca. 45-72 jaar)

De realiteit van de arbeidsmarkt anno nu: waar komt beeldvorming vandaan? Hoe kijkt een werkgever naar ‘ervaren generaties’? Waarom is het voor werkgevers interessant om naar de employability van werknemers te kijken? Welke rol pakken lijnmanagers zelf om ‘ervaren generaties’ aan het werk te houden?

  • 16.00 uur: Discussie in kleine groepjes aan de hand van stellingen
  • 16.45 uur: Plenaire terugkoppeling en paneldiscussie. In het panel o.a. Peter Wagenaar, hoofd P&O van Dutax uit Hooge Zwaluwe en deskundige op het gebied van de Participatiewet
  • 17.30 uur: Afsluiting met een hapje en een drankje

Locatie:

Centraal Kantoor Avoord Zorg en Wonen, San Francescolaan 1, 4876 CV Etten-Leur.
(Ingang Bisschopsmolenstraat 272, tegenover de molen)

Aanmelden

Deelname is gratis, het aantal plaatsen beperkt. Aanmelden kan tot en met vrijdag 12 september per e-mail aan info@werk55plus-el.nl, onder vermelding van de bedrijfsnaam, de naam van de deelnemer, de functie en het telefoonnummer.

Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door Stichting Werk 55plus regio Etten-Leur, Stichting Avoord Zorg en Wonen, Surplus, GGZ Breburg, Picos en het Werkplein regio Etten-Leur

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!