Netwerkevenement bij TenCate in Nijverdal

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: Duits-Nederlandse Handelskamer

De Duits-Nederlandse Handelskamer organiseert voor bedrijven uit de regio een blik achter de schermen van de Hidden Champion, Royal Ten Cate uit Almelo.

Netwerkevenement bij TenCate in Nijverdal

Speciale textielsoorten voor toepassing in onder meer de bouw-, sport- en automotivesector zijn het werkterrein van Royal Ten Cate uit Almelo. De Nederlands-Duitse Handelskamer (DNHK) opent nu de deuren van deze internationale marktleider en zogenaamde ‘Hidden Champion’ voor bedrijven uit de regio. In het kader van de nieuwe evenementenreeks ‘DNHK in bedrijf’ nodigt de Handelskamer bedrijven uit beide landen op woendag 27 maart 2013 van 13:45 tot 17 uur uit voor een bedrijfsbezichtiging met aansluitende netwerkbijeenkomst in de productielocatie van TenCate in Nijverdal.

Innovatief en succesvol

“Het doel van onze nieuwe evenementenreeks is om innovatieve en internationaal succesvolle bedrijven te presenteren, die normaal gesproken voor de bezoeker gesloten blijven”, zegt Claudia Jansen, ledenmanager van de DNHK: “De producten van TenCate worden wereldwijd toegepast – of het nu gaat om kunstgras voor hockeyvelden, textiel voor de ruimtevaart, tentdoek voor gebouwen of uniformen voor politie en leger.” Dat maakt een blik achter de schermen ook zo spannend, vindt Jansen. “Bovendien biedt het evenement aansluitend aan de rondleiding de gelegenheid om andere Nederlandse en Duitse bedrijven uit de regio te leren kennen en nieuwe contacten te leggen.”

Programma

Na een welkomstwoord van DNHK-directeur Axel Gerberding staan er allereerst een aantal presentaties van TenCate op het programma. Deze gaan vooral over producten voor de automotive-industrie en materialen voor speciale toepassingsgebieden, zogenaamde ‘advanced composites’, die bijvoorbeeld bijzonder hittebestendig zijn of speciaal voor de lucht- en ruimtevaart worden ontwikkeld. Vervolgens worden de deelnemers zo’n 90 minuten lang rondgeleid door de productiefaciliteiten in Nijverdal, waarbij zij een unieke inkijk in het ontstaan van de advanced composites krijgen. De rondleiding wordt verzorgd door productieleider Rob Boogert. Na afloop van de rondleiding tegen 17 uur kunnen de bezoekers deelnemen aan een netwerkborrel.

Aanmelden

Het aantal deelnemers is beperkt tot 30 personen. Een tijdige aanmelding is dan ook vereist. De deelname is kosteloos. Nadere informatie is te vinden op de website van de Handelskamer.

Aanmelding is mogelijk bij de Nederlands-Duitse Handelskamer, Claudia Jansen, tel. 0031 (0)70 3114 163, e-mail c.jansen@dnhk.org

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!