Nieuw arbeidsmarktproject in West-Brabant gericht op logistieke sector

  • Arbeidsmarkt
  • Bron: Stichting Viaquales

Het nieuwe arbeidsmarktproject is op de tweede plaats geëindigd binnen de “Subsidieregeling economie en innovatieve Arbeidsmarkt 2016” van de Provincie Noord-Brabant. Ook sluit het project 'Logistiek Daten' aan op recente verkiezing van West-Brabant tot logistieke hotspot.

Nieuw arbeidsmarktproject in West-Brabant gericht op logistieke sector

Het project “Logistiek Daten” is een initiatief van de Stichting Viaquales (onderwijs & bedrijfsleven), het Werkgevers Servicepunt, het ROC West-Brabant en een aantal bedrijven werkzaam in de sectoren Transport & Logistiek.

Werkzoekenden koppelen aan het bedrijfsleven

Doelstelling van het project is o.a. werkzoekenden koppelen aan de vraag uit het bedrijfsleven (logistiek en transport). Ditdoor middel van informatie- en datingavonden: oftewel concrete vraag en aanbod van arbeid aan elkaar koppelen. De samenwerking tussen de overheid, onderwijs en bedrijfsleven krijgt hierdoor echt daadwerkelijk resultaat. De Stichting Viaquales vindt dan ook dat burgemeester Niederer zijn rol als bestuurlijke kartrekker uitstekend vervult voor de logistieke sector in de regio en is blij met de verkiezing tot logistieke hotspot nummer 1 van Nederland.

Baan in het vooruitzicht

In samenwerking met de gemeente Roosendaal, het Centrum voor Mobiliteit & Logistiek, het Werkgevers Servicepunt en uitkerende instanties (gemeenten en UWV) is in april de eerste groep kandidaten geselecteerd voor een logistieke functie. De eerste 10 kandidaten zijn na een wervings- en sollicitatieproces inmiddels omgeschoold en daadwerkelijk aan het werk. Deze 10 kandidaten komen allemaal uit de gemeente Roosendaal. De 2e groep van circa 15 kandidaten start eind mei. Ook voor deze kandidaten is al een baan in het vooruitzicht gesteld.

'Voordeel voor iedereen'

“Omscholen van mensen uit de regio is beter dan inzetten van arbeidsmigranten”, aldus voorzitter Reggy Heijens van de Stichting Viaquales. “Deze trajecten bieden voordeel voor iedereen. Werk biedt mensen die ongewenst in een uitkeringssituatie terecht zijn gekomen immers weer nieuwe kansen, een nieuw sociaal netwerk en dus het gevoel er weer bij te horen. Het bedrijfsleven heeft ook steeds meer moeite om de openstaande vacatures in te vullen met gekwalificeerd personeel.  En door mensen aan een baan te helpen is de overheid minder middelen kwijt aan uitkeringen. Daarnaast zijn minder arbeidsmigranten nodig en dat voorkomt nieuwe huisvestingsproblemen”.

Meer informatie over ViaQuales:

Bekijk het complete profiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!