Nieuw compact directieteam voor provincie Noord-Brabant

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: Provincie Noord-Brabant

De ambtelijke organisatie van de provincie Noord-Brabant wordt met ingang van het nieuwe jaar aangestuurd door een nieuw directieteam bestaande uit algemeen directeur/ provinciesecretaris Marcel van Bijnen (49) en 4 directeuren.

Nieuw compact directieteam voor provincie Noord-Brabant

Foto: Van links naar rechts: directielid Jeroen Smarius, provinciesecretaris Marcel van Bijnen, directielid Michèle Vlug, directielid Marc Glaudemans en directielid Jochem Meulesteen.

De aanstelling van een kleinere directie past bij de ambitie van het huidige provinciebestuur om de provinciale organisatie verder te ontwikkelen tot een slankere en flexibele netwerkorganisatie die mee kan bewegen met de veranderende omgeving.

Over het nieuwe directieteam 

Het vijfkoppige directieteam geeft samen leiding aan het ambtelijke apparaat, draagt zorg voor de uitvoering van het bestuursakkoord van het provinciebestuur en gaat verder met de doorontwikkeling van de organisatie zoals die reeds is ingezet. Het nieuwe directieteam bestaat uit:

  1. Marc Glaudemans: 47 jaar en op dit moment directeur Academie voor Architectuur en Stedenbouw in Tilburg
  2. Jochem Meulesteen: 40 jaar en op dit moment werkzaam als tijdelijk directeur organisatieontwikkeling bij de provincie Noord-Brabant
  3. Jeroen Smarius: 54 jaar en op dit moment gemeentesecretaris/algemeen directeur van de gemeente Uden
  4. Michèle Vlug: 43 jaar en op dit moment directeur Mobiliteit & Infra bij de provincie Noord-Brabant

Nieuw elan

Het huidige provinciebestuur wil dat de provincie tijdig in kan spelen op de veranderende maatschappij en de opgaven van nu en in de toekomst. Voor de sturing van die opgavegestuurde organisatie is ervoor gekozen om de huidige directie en het management in elkaar te schuiven tot een kleiner directieteam. Algemeen directeur en provinciesecretaris Marcel van Bijnen: “Dit nieuwe directieteam bestaat naast mijn persoon uit twee personen die al enige tijd bij de provincie werken en de organisatie en haar mores dus goed kennen. Daarnaast hebben we twee directieleden aan kunnen trekken met veel ervaring die van ‘buiten’ komen en daarmee ook nieuw elan in de organisatie brengen. Samen gaan wij verder met de doorontwikkeling van de organisatie die er stevig aan bijdraagt dat Brabant ook in de toekomst blijft behoren tot de Europese top kennis- en innovatieregio’s.” 

Meer informatie over Provincie Noord-Brabant :

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!