Nieuw kompas voor ondernemer met financieringsvraag

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: VNO-NCW

Minister Henk Kamp van Economische Zaken heeft gisteren 'met een druk op de knop' de nieuwe financieringswijzer voor het midden- en kleinbedrijf gelanceerd.

Nieuw kompas voor ondernemer met financieringsvraag

De financieringswijzer is onderdeel van de vernieuwde Ondernemerskredietdesk (OKD) die VNO-NCW, MKB-Nederland en de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) hebben ontwikkeld.

Checklists

Door het invullen van de financieringswijzer kunnen ondernemers hun financieringsbehoefte in kaart brengen en worden zij op weg geholpen naar aanbieders van passende financieringsvormen. Aan de hand van checklists kunnen zij zich goed voorbereiden op een financieringsaanvraag. Ook is een meldpunt ingericht voor ondernemers die knelpunten ervaren bij de financiering van hun onderneming.

Alternatief

‘Nu de economie aantrekt, zoeken ondernemers financiering voor hun groeiplannen. Omdat dit via traditionele manieren dikwijls niet lukt, zoeken ondernemers ook naar alternatieve financieringsvormen. Het kabinet ondersteunt dit en faciliteert ondernemers bij het aantrekken ervan’, zei minister Kamp bij de presentatie van de financieringswijzer.

Cruciaal

Volgens de bewindsman is betrouwbare en toegankelijke informatie voor ondernemers cruciaal. ‘De Ondernemerskredietdesk als privaat initiatief en de financieringsdesk van het digitale ondernemersplein als publiek initiatief voorzien gezamenlijk in deze behoefte. Samen stellen zij ondernemers in staat te groeien en dragen zo bij aan werkgelegenheid en economische groei in Nederland.’

Vernieuwing

De Ondernemerskredietdesk werd in 2009 ontwikkeld door VNO-NCW, MKB-Nederland en de NVB, met steun van het ministerie van Economische Zaken, toen duidelijk werd dat mkb-ondernemers door de crisis steeds moeilijker aan financiering konden komen. De vernieuwing van de website ondernemerskredietdesk.nl was volgens de organisaties nodig om ‘beter in te kunnen spelen op het huidige, snel veranderende financieringslandschap.’

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!