Nieuw ondernemershuis in Spoorzone Tilburg

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: Gemeente Tilburg

De gemeente, Midpoint Brabant en Starterslift gaan in gebouw 88 in de Spoorzone het Ondernemershuis vestigen. Hiervoor heeft het college 3,6 miljoen euro beschikbaar gesteld.

Nieuw ondernemershuis in Spoorzone Tilburg

Binnen de nieuwe organisatie Stichting Hal 88 werken Midpoint Brabant en Starterslift aan een beter ondernemersklimaat in Tilburg. Het Ondernemershuis wordt een plek voor ontmoeting en dienstverlening voor starters, ZZP'ers en kleine ondernemingen zodat ze kunnen uitgroeien tot solide bedrijven.

"Voor gebouw 88 zoeken we niet alleen een bouwer, maar ook een partij die het als belegging wil overnemen", aldus Spoorzonewethouder Berend de Vries: "Met het Ondernemershuis hebben we de kraamkamer voor starters, service en dienstverlening aan bedrijven in huis". Erik de Ridder, wethouder Economie, beaamt dit volmondig: "Het wordt het kloppend hart van ondernemend Tilburg en de regio. Een ontwikkeling gericht op het faciliteren van ondernemers: we voorkomen dat ondernemers van loket naar loket gestuurd worden, door op één plek een gedegen advies te geven. Het synergetisch effect van de samenwerking van ondernemers, onderwijs en gemeente draagt zo bij aan het verbeteren van het vestigingsklimaat. En natuurlijk: hoe meer bedrijven, hoe meer werkgelegenheid!"

Erfgoed

De gemeente gaat het gebouw eerst renoveren. In eerdere plannen stond gebouw 88 op de slooplijst om zo plaats te maken voor nieuwbouw. Maar nu blijft in de Spoorzone zoveel mogelijk erfgoed behouden. Het Ondernemershuis moet 1 januari 2017 klaar zijn. Tijdens de renovatie kunnen huidige huurders terecht in het voormalige UWV-pand aan het NS-plein. De verwachting is dat veel zittende huurders na de renovatie kunnen terugkeren, of elders in de Spoorzone weer een plekje vinden.

De renovatie van gebouw 88 wordt besproken in de commissie Vestigingsklimaat van 30 november en de gemeenteraad van 14 december 2015.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!