Nieuw partnerschap in Biobased Economy

  • Agrofood & Biobased
  • Bron: Bio Based Europe

Bio Base Europe Pilot Plant (BBEPP) en Toulouse White Biotech (TWB) kondigen vandaag hun strategisch partnerschap in de industriële biotechnologie aan.

Nieuw partnerschap in Biobased Economy

De ontwikkeling van biologische technieken voor duurzame industriële processen door TWB vult zo het unieke aanbod van BBEPP voor de ontwikkeling en opschaling van biogebaseerde processen aan. Het partnerschap garandeert op deze manier een naadloze overgang van pre-industriële naar industriële productieschaal.

TWB wordt internationaal geprezen voor zijn baanbrekend onderzoek op het vlak van biocatalyse, microbiële fysiologie en microbiële technieken, met aandacht voor de duurzaamheid van processen. Bio Base Europe Pilot Plant is een toonaangevend expertisecentrum voor het opschalen van biogebaseerde technologiën en voor de proefproductie van nieuwe biogebaseerde producten.

Efficiënte samenwerking

Voortaan zullen beloftevolle ontwikkelingen van TWB opgeschaald worden bij BBEPP. Dit strategisch partnerschap staat garant voor een efficiënte samenwerking die de technologie-transfer fase waarbij pre-industriële processen worden vertaald in industriële processen optimaliseert.

Bio Base Europe Pilot Plant en Toulouse White Biotech werken al samen in het kader van een INTERREG North West Europe project, Bio Base NWE, dat hun netwerken samen gevoegt. Deze samenwerking wordt door dit strategisch partnerschap verder uitgediept. Bio Base NWE ondersteunt KMO’s die investeren in innovatie voor de biogebaseerde economie. KMO’s krijgen binnen dit projectadvies maar ook financiële ondersteuning. Bovendien krijgen ze toegang tot het Bio Base NWE netwerk dat een waaier aan expertise op het gebied van bio-gebaseerde economie bevat.

Toulouse White Biotech

Toulouse White Biotech (TWB) is een Frans ‘center of excellence’ met internationale erkenning op vlak van industriële (witte) biotechnologie, en is gevestigd in Toulouse. De activiteiten van TWB spitsen zich toe op de ontwikkeling van nieuwe biologische technieken (micro-organismen, enzymen, microbiële consortia), die de basis vormen van innovatieve, winstgevende industriële processen. Deze processen helpen de weg te plaveien naar duurzame productiemethodes voor chemicaliën, energie, huishoud- en voedingsproducten. Allen hebben ze een gemeenschappelijke hernieuwbare grondstof, nl. biomassa.

Bio Base Europe Pilot Plant

Bio Base Europe Pilot Plant (BBEPP) is een onafhankelijke, flexibele en gediversifieerde proeffabriek voor biogebaseerde producten en processen en is gevestigd in Gent (België). BBEPP biedt procesontwikkeling, opschaling en proefproductie op kg tot multi ton schaal aan. De proeffabriek is uitgerust om alle stappen van een bioprocess uit te voeren op éénzelfde locatie: van biomassa tot eindproduct. Het beschikt over state-of-the-art apparatuur voor oa. bioraffinage, fermentatie, bioconversie, groene chemie, voorbehandeling van biomassa en opzuivering van eindproducten.

Meer informatie over BIO BASE EUROPE TRAINING CENTER:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!