Nieuw voorzitter MKB Nederland

  • Zakelijke dienstverlening
  • Bron: MKB Nederland

Ondernemer gekozen als nieuw voorzitter MKB-Nederland: de heer Hans Biesheuvel volgt de heer Loek Hermans op.

Nieuw voorzitter MKB Nederland

J.H.A.S. (Hans) Biesheuvel (geboren 10 maart 1965) is een ondernemer pur sang, een self made man die goede én slechte tijden heeft meegemaakt. Hij kent derhalve de verschillende kanten van het ondernemerschap. Hij beschikt over een uitgebreid netwerk en heeft een brede bestuurlijke ervaring. Het hoofdbestuur van MKB-Nederland typeert Biesheuvel als een ‘teamspeler met visie en trots op het ondernemerschap’.

Biesheuvel, zoon van een ondernemer, trad direct na het behalen van zijn VWO-diploma in dienst bij het ministerie van Verkeer en Waterstaat. In die tijd voltooide hij in de avonduren een studie aan de HEAO.
Eind jaren ’80 koos hij voor het ondernemerschap en startte zijn eigen technische groothandel. Later nam hij de technische handelsonderneming van zijn vader en die van zijn opa over en bouwde hij de Biesheuvel Groep uit tot een toonaangevende speler in de markt met ca. 180 mensen op de loonlijst. In 2000 verkocht hij zijn bedrijf omdat hij – naar eigen zeggen – “niets meer kon toevoegen”.

Met het geld dat daarmee vrijkwam, richtte hij in 2001 Habest Holding bv op, een bedrijf dat veelal in samenwerking met financiële partijen actief investeert in diverse mkb-ondernemingen. Biesheuvel houdt zich vooral bezig met management buy-outs en opvolgingsvraagstukken in familiebedrijven. “Ik vind het interessant om bij allerlei verschillende bedrijven betrokken te zijn in steeds wisselende rollen: coach, toezichthouder, adviseur en soms manager ”.
Biesheuvel is algemeen directeur van PGZ International bv, toeleverancier voor de doe-het-zelfmarkt met 350 medewerkers in dienst. De dagelijkse leiding van dit bedrijf draagt hij na 1 juni over. Hij legt dan ook zijn functie neer als voorzitter van de landelijke VVD-commissie Economische Zaken en Innovatie.

De aanstaande voorzitter van MKB-Nederland is verder adviseur en commissaris bij diverse Nederlandse (mkb-)bedrijven. Zo is hij voorzitter van de Raad van Commissarissen bij Womitex (linnenverhuur) in Almere en Fabory (bevestigingsmaterialen) in Tilburg.
Biesheuvel zit in het bestuur van de Werkgevers Technische Groothandel (WTG) en is penningmeester van het Festival Classique in Den Haag.


Tot Biesheuvels aantreden op 1 juni aanstaande neemt Michaël van Straalen het voorzitterschap van MKB-Nederland waar.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!