home » nieuws » Bouw »

Nieuwbouw verplicht gasloos vanaf 1 juli 2018

Per 1 juli 2018 mogen nieuwbouwhuizen in Nederland niet meer worden aangesloten op aardgas. De bouwsector staat nu voor de uitdaging om woningen te leveren waarbij zonder aardgas wordt verwarmd. Waar begint u?

Nieuwbouw verplicht gasloos vanaf 1 juli 2018

Recentelijk is de Wet Voortgang Energietransitie (VET) aangenomen. Hierdoor mag nieuwbouw vanaf 1 juli 2018 niet meer aangesloten worden op aardgas. Tegelijkertijd wordt er extra ruimte gecreëerd voor experimenten en innovaties. Het kabinet stelt namelijk € 12,8 miljoen extra subsidie beschikbaar voor de ontwikkeling van innovatieve producten die het vermogen hebben om de energietransitie te versnellen.

Maar waar begint u?

Binnen twee maanden moeten alle bouwaanvragen gasloos zijn. Dit betekent dat u een energiezuinig alternatief nodig heeft. Aardgas wordt nu gebruikt voor koken, warm tapwater en verwarming. Hoe kunt u dit vervangen in nieuwe woningen?

Warmtepompen

Warmtepompen zijn een goed alternatief voor de energietransitie. In het artikel “Hoe werkt een warmtepomp?” legt de Technische Unie u uit welke verschillende warmtepompen er zijn en hoe deze werken. Ook kunt u meer lezen over warmtepompen in de praktijk. En wilt u in één keer klaar zijn met een warmtepomp en een buffervat? Dan is het Caldameg verwarmingssysteem een goede optie om in één keer van het gas af te zijn.

Groene ambities

Het kabinet laat een grote ambitie zien als het gaat om verduurzaming. Technische Unie deelt deze duurzame ambitie. In haar Inspiratiecentrum Duurzaamheid in Zwolle vindt u een overzicht van oplossingen op het gebied van verduurzamen waar werknemers graag met u in gesprek over willen gaan.

Meer informatie over TECHNISCHE UNIE B.V. EINDHOVEN:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!