Nieuwe beleidsagenda voor ondernemen op platteland

  • Agrofood & Biobased
  • Bron: 5* Noordoost Brabant

Noordoost-Brabant is ambitieus. Ze wil haar van oudsher sterke agro & food sector revitaliseren. Daarvoor is er een nieuwe beleidsagenda opgesteld in opdracht van de gemeenten Bernheze en Haaren

Nieuwe beleidsagenda voor ondernemen op platteland

Naast de revitalisering van de agro & foodsector wil Noord-Brabant de dynamiek tussen Stad en Platteland verder stimuleren. Om deze ambities waar te maken is een sterker economisch vestigings- en innovatieklimaat nodig. Een klimaat dat veelzijdig en uitnodigend is, maar ook eisen stelt aan kwaliteit en duurzaamheid. Welke opgaven moet het landelijk gebied stellen om aan deze ambities inhoud te geven?

Onderzoeksrapport

De gemeenten Bernheze en Haaren hebben deze vraag namens 5-sterren Noordoost Brabant gesteld aan bureau Blaauwberg. Dit heeft een beleidsagenda opgeleverd met aanbevelingen voor het functioneren van het landelijk gebied, maar ook voor innovatie binnen de economische keten van agro & food. Belangrijke constatering is verder dat de aansluiting van de regionale arbeidsmarkt en beroepsbevolking op deze ambities, nadrukkelijk aandacht vraagt. Lees hier het volledige rapport.

Meer informatie over AgriFood Capital:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!