Nieuwe compensatieregeling voor kosten eHerkenning

  • Zakelijke dienstverlening
  • Bron: RVO.nl

Ondernemers die aangifte doen via Mijn Belastingdienst Zakelijk, hebben een DigiD of eHerkenning nodig om in te loggen. eHerkenning is niet gratis. Om te zorgen dat organisaties toch kosteloos aangifte kunnen doen, lanceert de overheid een compensatieregeling.

Nieuwe compensatieregeling voor kosten eHerkenning

Alle organisaties die eHerkenning nodig hebben voor het doen van hun belastingaangiften kunnen gebruikmaken van de regeling. Dit geldt niet voor eenmanszaken. Zij kunnen kosteloos aangifte doen met DigiD.

De regeling compenseert 1 eHerkenningsmiddel per organisatie per jaar. De machtiging aan een intermediair wordt niet gecompenseerd. De compensatie is op jaarbasis. De regeling start (met terugwerkende kracht) vanaf 1 januari 2020 en duurt 2 jaar. De vergoeding wordt betaald aan de ondernemer zelf en geldt alleen bij het speciale Belastingdienst EH3-inlogmiddel. U regelt dit bij een van de erkende leveranciers. Alleen de laagste prijs (ongeveer € 24) in de markt wordt vergoed. We verwachten dat u de vergoeding in augustus online kunt aanvragen bij RVO. Zodra de regeling wordt opengesteld leest u meer op deze website.

Compensatie voor bepaalde groepen 

Doet u loonaangifte of aangifte vennootschapsbelasting? En kunt u zich niet in het Handelsregister inschrijven en daarom geen eHerkenning aanschaffen? Dan moet u aangifte doen via een softwarepakket of intermediair. Ook dan hebt u recht op compensatie. Voor de loonaangifte gaat het om de groepen ambassades en buitenlandse rechtsvormen. Voor de vennootschapsbelasting zijn dit de open fondsen voor gemene rekening, samenwerkingsverbanden en de buitenlandse rechtsvormen. De vergoeding bedraagt maximaal € 450.

Meer informatie

Voor meer informatie over de compensatieregeling bekijkt u de Kamerbrief.
Lees meer over eHerkenning op belastingdienst.nl/eherkenning.

Meer informatie over Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO):

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!