Nieuwe innovatiesubsidie voor topsectoren

  • Innovatie & MVO
  • Bron: Agentschap NL

Vanaf half mei kan het mkb gebruikmaken van een nieuwe innovatieregeling: MKB Innovatiestimulering Topsectoren (MIT). Hiermee kan het mkb nog beter aansluiten bij innovatie-activiteiten binnen de topsectoren.

Nieuwe innovatiesubsidie voor topsectoren

Dit heeft het ministerie van Economische Zaken bekend gemaakt.

De MIT-regeling richt zich op 9 sectoren, waarop het kabinet haar economisch beleid focust. Het gaat om de sectoren Chemie, Creatieve industrie, Energie, High Tech Systemen en Materialen, Life Sciences & Health, Logistiek, Tuinbouw en Uitgangsmaterialen, Water en Agri & Food.

Wie het eerst komt, het eerst maalt

Bent u een mkb’er in een van de genoemde topsectoren (met uitzondering van Agri & Food)? Dan komt u in aanmerking voor deze subsidie. U kunt één aanvraag per openstellingsperiode indienen. U bepaalt vooraf voor welke topsector en welk instrument u kiest.

Eisen aan de eerste aanvraagronde:

  • U bent mkb’er in de sectoren: High Tech Systemen & Materialen, Tuinbouw & Uitgangsmaterialen en ICT
  • U moet uw aanvraag indienen tussen 15 mei en 1 juli 2013. Aanvragen worden beoordeeld op volgorde van binnenkomst.
  • De subsidieaanvraag kan ook ingediend worden door een TKI (Topconsortium voor Kennis en Innovatie). Dit zijn officiële samenwerkingsverbanden tussen ondernemers en wetenschappers. TKI’s kunnen subsidie vragen voor het organiseren van netwerkactiviteiten of om innovatiemakelaars in te schakelen die het mkb ondersteunen. Elk TKI heeft een mkb-loket.

De andere topsectoren volgen in de tweede ronde, die het ministerie rond half april publiceert. Mkb'ers kunnen voor de tweede ronde vanaf eind mei tot 1 juli 2013 aanvragen indienen.

Meer informatie

De regeling wordt uitgevoerd door Agentschap NL. Bekijk alle informatie over de MIT-regeling.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!