Nieuwe kredietmogelijkheid voor Gelderse ondernemers

  • Financieel & Juridisch
  • Bron: Qredits

Qredits, IkStartSmart/IkGroeiSmart en de Provincie Gelderland hebben een unieke samenwerkingsovereenkomst getekend. De partijen bundelen hun krachten om startende en bestaande ondernemers te ondersteunen met coaching en krediet.

Nieuwe kredietmogelijkheid voor Gelderse ondernemers

Startende ondernemers zorgen voor banen, maar zij vormen ook een risico voor banken. Hierdoor kunnen ze vaak geen beroep doen op kredietfaciliteiten. Het project zal worden uitgevoerd onder de naam “Microkrediet Gelderland” en geeft kansrijke ondernemers in de Provincie Gelderland de mogelijkheid om maximaal 50.000 euro te lenen voor de start of uitbouw van hun bedrijf. De screening, verstrekking en het beheer van de kredietaanvragen wordt door Qredits uitgevoerd. De Provincie Gelderland geeft een garantie op de verstrekte kredieten tot maximaal 850.000 euro waarbij de (verplichte) coaching wordt gedaan door de professionals van “IkStartSmart/IkGroeiSmart”. Door deze garantie krijgen ondernemers de kans om hun bedrijf op te zetten of door te groeien.

Borgstelling Provincie Gelderland

Roy Spit, commercieel directeur Qredits: “De samenwerking met de Provincie Gelderland en IkStartSmart/IkGroeiSmart is voor Qredits erg belangrijk. Qredits kan dankzij de borgstelling van de provincie nog meer ondernemers financieren die gaan starten of een doorgroei willen realiseren in Gelderland. Door gebruik te maken van elkaars expertise biedt dit project veel kansen en mogelijkheden, ook voor de toekomst.”

Door kredietverstrekking te combineren met het programma IkStartSmart/IkGroeiSmart krijgt de ondernemer uitgebreide ondersteuning bij het opstarten of doorgroeien van zijn bedrijf en wordt de kans op succes vergroot. De ondernemer krijgt een persoonlijke coach, een ondernemerstest, trainingen, leert netwerken, leert om specialistische vragen te stellen aan een vakspecialist en kan financiële ondersteuning krijgen met een Microkrediet van Qredits.

Microkrediet Gelderland in het kort:

  • Je komt in aanmerking voor een krediet als je deelnemer bent aan het IkStartSmart©- of het IkGroeiSmart©-programma.
  • Het krediet is een zakelijke lening, bedraagt maximaal 50.000 euro en heeft een looptijd van minimaal één en maximaal tien jaar.
  • De rente is 9,75%.Als je het krediet ontvangt, ontvang je gratis de e-learning ‘Verkoopplan schrijven’ of  de e-learning‘ Debiteurenbeheer’.
  • Je moet een kansrijk ondernemingsplan indienen inclusief een volledig uitgewerkte financiële paragraaf. Een model staat op www.qredits.nl/ondernemingsplan.

Het Microkrediet kan worden aangevraagd via www.qredits.nl.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!