Nieuwe lijndienst vanuit Haven van Moerdijk

  • Logistiek & Vervoer
  • Bron: Havenschap Moerdijk

A2B-online Container B.V. breidt opnieuw haar diensten uit naar Immingham en Teesport met de charter van een derde containerschip.

Nieuwe lijndienst vanuit Haven van Moerdijk

`Vanaf 3 juni zullen we drie schepen in charter hebben` zegt Gerard de Groot, algemeen directeur van A2B-online Container. `Het is bijna onwerkelijk wat we in een jaar bereikt hebben. De huidige capaciteit van de dienst op Immingham was niet toereikend meer, bovendien wilde wij de frequentie van het aantal afvaarten opvoeren. Dit heeft ons doen besluiten om de MV ANJA, een 326 TEU container schip, te charteren. Zij is eigendom van het  Nederlands bedrijf Holwerda en ideaal geschikt voor zowel Immingham alsmede Teesport welke we in ons vaarschema zullen opnemen.`

Vijf afvaarten

André Mast, commercieel directeur van A2B-online Container vervolgt: `dit betekent dat wij onze klanten nu vijf afvaarten per week aanbieden naar Immingham wat natuurlijk fantastisch is, plus één afvaart per week naar Teesport om mee te beginnen.` Gerard de Groot voegt er aan toe: `We verwachten dit jaar het aantal afvaarten op Teesport te verhogen. Tevens loopt onze route naar London Thamesport behoorlijk vol, zodat ook hier een verhoging van het aantal afvaarten een logische stap is.`

Aansluiting op spoor

Naast deze ontwikkeling zal er ook een ‘dedicated’ trein drie keer per week Moerdijk aanlopen. Uiteraard zullen de containers middels onze short sea diensten verder vervoerd worden. Tevens kunnen deep sea containers, welke met dezelfde trein zullen arriveren, verscheept worden met de barge naar andere terminals.

Multimodale verbinding

Ferdinand van den Oever, directeur Havenschap Moerdijk is zeer verheugd met de uitbreiding van A2B-Online: “Deze multimodale opzet past perfect in de lijn van de Havenstrategie, waarin ook een duidelijk accent ligt op short sea verbindingen. In de toekomst worden short sea verbindingen zoals deze voor de haven van Moerdijk steeds belangrijker. De directe zeeverbinding is een unieke asset van Moerdijk. Dit biedt Moerdijk de mogelijkheid een belangrijke rol te spelen in het intra-continentale zeeverkeer.”

Meer informatie over PORT OF MOERDIJK:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!