Nieuwe MIT-regeling voor R&D-samenwerkingsprojecten

  • Technologie
  • Bron: High Tech NL

Het ministerie van EZ heeft de nieuwe MIT-regeling voor de topsectoren bekendgemaakt. Via deze regeling komt dit jaar 4 miljoen euro beschikbaar om innovatie van het MKB binnen de topsector High Tech Systemen en Materialen (HTSM) te bevorderen.

Nieuwe MIT-regeling voor R&D-samenwerkingsprojecten

Amandus Lundqvist, boegbeeld van de topsector HTSM: "Gezien de ervaringen van vorig jaar hebben wij binnen het topteam besloten om het beschikbare budget grotendeels in te zetten voor R&D-samenwerkingsprojecten. Met dit instrument wordt de R&D-samenwerking tussen MKB-bedrijven bevorderd. Dit kunnen projecten zijn met zowel een industrieel als experimenteel karakter.”

R&D-samenwerkingsprojecten

Met dit instrument worden projecten ondersteund waarbij minimaal twee mkb-bedrijven samenwerken op het gebied van industrieel en experimenteel onderzoek. Het maximale subsidiebedrag bedraagt 100.000 euro per deelnemende ondernemer, met een maximum van 200.000 euro per samenwerkingsproject. In totaal is hiervoor 3,8 miljoen euro beschikbaar voor de topsector HTSM.

Indienen

Tussen 3 juni en 22 september kunnen bedrijven de plannen indienen voor R&D-samenwerkingsprojecten. Dit jaar werkt dit volgens het tender principe, in plaats van het 'first come, first serve' principe van MIT-regeling 2013. Alle projectvoorstellen worden beoordeeld aan de hand van vier criteria: innovatie, economische impact, mate van samenwerking en crossovers.

Meer informatie

De MIT-regeling wordt uitgevoerd door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (voorheen Agentschap NL). Kijk voor meer informatie op de website van RVO.

Meer informatie over High Tech NL:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!